x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Căldură extremă în Coreea de Nord

Căldură extremă în Coreea de Nord

03 Aug 2018   •   15:39
Căldură extremă în Coreea de Nord

Guvernul din Coreea de Nord a solicitat locuitorilor „să se alăture luptei” împotriva unui val de căldură fără precedent, care afectează culturile deja fragile ale țării, potrivit The Guardian

Seceta reprezintă ”un dezastru natural fără precedent”, potrivit ziarului Rodong Sinmum. Cetățenilor li s-a cerut să se alăture luptei pentru a salva producția de mâncare a țării, care nu este străină foametei. Temperaturile au depășit pragul de 40 de grade Celsius în unele regiuni, încă din luna iulie, unde au existat și decese din cauza caniculei. 
„Acest fenomen de temperaturi ridicate este un dezastru natural fără precedent, dar nu și un obstacol pe care să nu-l putem depăși”, se arată într-un editorial al ziarului Rodong Sinmun. „Temperaturile extreme și seceta au început deja să afecteze culturile, inclusiv pe cele de orez și porumb. Trebuie să ne adunăm toate puterile și capacitățile de a lupta împotriva temperaturilor mari și secetei.”
Presa de stat din Coreea de Nord a publicat mai multe articole, în această săptămână, în care sugerează măsuri de precauție într-o țară în care aerul condiționat este aproape inexistent. Televiziunile au declarat că seceta afectează economia, care este deja subiectul unor sancțiuni internaționale în urma programului nuclear al țării. 
 

×