x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California in flacari! Mii de oameni fug din calea focului!

California in flacari! Mii de oameni fug din calea focului!

08 Dec 2017   •   15:45
California in flacari! Mii de oameni fug din calea focului!

Intretinute de vantul care atinge, uneori, forta unui uragan, sase incendii ardeau in sudul Californiei, noi focare fiind observate pe directia San Diego si Santa Barbara, fortand mii de persoane sa fuga din calea furiei focului.

 

Agentia de lupta impotriva incendiilor, Calfire, a avertizat ca, pana sambata, vantul va sufla cu putere, intensitatea lui putand ajunge, la rafala, pana la 120 de kilometri, ba chiar mai mult si ca temperaturile anormal de ridicate, combinata cu lipsa totala de umiditate creaza conditii "deosebit de periculoase".

"A fost o zi extraordinara", cand locuitorii din Los Angeles si soldatii focului au dat dovada de solidaritate pentru a traversa "cele mai dure provocari", a constatat Eric Gacetti, primarul metropolei californiene, al doilea oras american. La o aproximativ o ora si jumatate spre sud de Los Angeles, doua noi incendii avansau cu toata viteza, in zorii zilei de vineri, spre Murrieta. Lilac Fire inhitise deja 900 de hectare, iar cel botezat Liberty ameninta sute de locuitori. In doar cateva ore, doua persoane au fost ranite si in jur de 20 de locuinte facute scrum.

"Se aud cum explodeaza buteliile cu propan. Ceea ce inseamna ca alta casa arde. Este foarte trist", a declarat pentru postul de televiziune ABC o rezidenta. In aceasta regiune au fost evacuati si foarte multi cai. Unii nu au supravietuit.

De la izbucnirea primelor incendii, luni, circa 230.000 de persoane si-au parasit locuintele. Mii de pompieri epuizati lupta zi si noapte pe mai multe fronturi de foc intre Pacific, colinele Ojai si pe directia San Diego.

Cel mai distrugator dintre incendiile inregistrate pana acum, "Thomas Fire", a distrus peste 46.000 de hectare, a antrenat moartea unei persoane, a transformat in cenusa 600 de structuri si a afectat alte 85. "Este o tragedie incredibila", a declarat Kat Merrick, a carui casa din Ventura a ars precum o torta."Am privit neputinciosi cum focul inghite tot", a povestit el.

×
Subiecte în articol: california incendii foc flacari los angeles