x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Călugăriţa-poliţist şi victima-karateka

Călugăriţa-poliţist şi victima-karateka

de Carmen Plesa    |    09 Dec 2010   •   18:18

Un italian de 40 de ani a încercat, luni seară, să-i ia portofelul unui român, ameninţându-l cu un cuţit. Ghinionul său a fost că român era expert în arte marţiale şi a reacţionat imediat, dezarmându-l şi predându-l apoi poliţiei. Italianul a fost arestat, iar românul a juns în paginile din La Nazione drept karateka ce şi-a învins agresorul italian, în gara Grosetto.

Într-un spital din Torino rolurile s-au inversat însă. Eroina a fost o călugăriţă carmelită, iar hoţul un român care obişnuia să fure bunuri aparţinând pacienţilor.

Călugăriţa, în vârstă de 55 de ani, l-a văzut pe tânărul care tocmai furase de la un pacient şi l-a înfruntat. Cornel Enculescu (38 de ani), un român cu antecedente penale în Italia, i-a spus că e ruda unuia dintre pacienţi. Călugăriţa l-a blocat, românul a reuşit să fugă, însă fără geaca pe care femeia apucase să i-o smulgă. A urmat o cursă pe holurile spitalului, cu românul alergat de călugăriţă. Hoţul s-a oprit la un moment dat, ca să încerce să-şi recupereze geaca, unde avea documentele de identitate şi o parte din bunurile furate de la pacienţi. Spre ghinionul lui, atunci s-a pornit şi alarma, au sosit gardienii spitalului şi l-au prins. Românul a sfârşit în celulă, iar portofelul pe care îl furase s-a întors la pacientul păgubit.

La Stampa aminteşte că românul nu era la prima abatere şi că fusese prins nu cu mult timp în urmă furând dintr-un spital din Verona. A fost arestat şi atunci, însă poliţia l-a eliberat după câteva ore.

×