x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerele de supraveghere, măsură pentru a creşte siguranţa în şcolile din Delhi

Camerele de supraveghere, măsură pentru a creşte siguranţa în şcolile din Delhi

18 Ian 2018   •   12:42
Camerele de supraveghere, măsură pentru a creşte siguranţa în şcolile din Delhi

Guvernul din Delhi, India, a anunţat că va instala camere de supravegheat în toate sălile de curs din regiune şi va oferi acces părinţilor prin intermediul unei aplicaţii pe telefon, scrie The Guardian.

Planul a venit după ce mai multe crime au avut loc în interiorul şcolilor şi în perimetrul acestora, inclusiv violul unei fete de cinci ani de un membru al şcolii în septembrie şi uciderea unui băiat de şapte ani de la o şcoală privată din Gurgaon, în aceeaşi lună.

Ministrul şef din Delhi, Arvind Kejriwal, a afirmat, miercuri, că un sistem de monitorizare “va face întregul sistem transparent şi responsabil. Acesta va asigura siguranţa copiilor”.

Planul de instalare a camerelor a fost iniţiat în septembrie 2015, însă ideea de monitorizare în timp real a fost făcută publică în această săptămână. Camerele vor fi prezente în toate cele 1.000 de şcoli din regiune, în trei luni.

Aplicaţia se află încă în proces de dezvoltare, potrivit declaraţiilor, şi va include şi posibilitatea unor reclamaţii. “Dacă părinţii observă ceva greşit şi vor să facă o reclamaţie, atunci pot utiliza aplicaţia pentru a o înregistra. Problema va fi adresată de către oficialii din cadrul departamentului”, a spus un oficial din cadrul departamentului pentru educaţie pentru publicaţia Hindustan Times.

“Există cazuri de viol, ucideri. Aceste lucruri se întâmplă în şcolile de peste tot. Toţi părinţii sunt îngrijoraţi”, a spus o mamă, Uma Thakur, a cărei fiică se află în clasa întâi.

Cu toate acestea, un avocat implicat de curând într-un caz care a stabilit dreptul la intimitate în India, Apar Gupta, a spus că impactul camerelor de supravegheat asupra siguranţei publice este încă “neclar”.

De asemenea, secretarul general al Asociaţiei Guvernamentale a  Profesorilor, Ajay Veer Yadav, a afirmat că este complet împotriva acestei măsuri. “Peste 70% din cadrele didactice sunt femei”, a spus acesta. “De ce vreţi să puneţi camere de supravegheat asupra lor şi să le puneţi pe domeniul public?”.

“Această măsură nu va creşte siguranţa studenţilor. Măsura este luată pentru a fi cu ochii pe profesori – pentru a descoperi de ce performanţele nu cresc”, a mai spus acesta.

×