x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerista “lui Dominique Strauss Kahn” şi-a deschis restaurant la New York. Din banii storşi de la DSK

Camerista “lui Dominique Strauss Kahn” şi-a deschis restaurant la New York. Din banii storşi de la DSK

de Marina Constantinoiu    |    02 Feb 2015   •   11:51
Camerista “lui Dominique Strauss Kahn” şi-a deschis restaurant la New York. Din banii storşi de la DSK

Nafissatou Diallo, camerista de culoare de la acum celebrul hotel Sofitel din New York, unde fostul şef al Fondului Monetar Internaţional şi prezidenţiabil francez, Dominique Strauss Kahn şi-a făcut praf cariera şi viaţa privată, a intrat în lumea afacerilor.

Diallo este cea care l-a acuzat pe DSK de agresiune sexuală în camera hotelului new-yorkez în care acesta era cazat. Scandalul uriaş a dus la reţinerea lui DSK, demisia lui de la FMI, renunţarea la ambiţiile prezidenţiale, un proces lung şi complicat, plata unei sume foarte frumuşele doamnei cu acuzaţiile şi chiar divorţul lui de femeia care i-a fost alături în tot acest coşmar, frumoasa jurnalistă Anne Sinclair, redactor-şef la Huffington Post France.
Cele două părţi au încheiat un acord secret în valoare de câteva milioane de dolari, spun gurile rele. Presa a vehiculat suma de 1,5 milioane.

După ce s-a văzut cu banii în cont, doamna Diallo a utilizat o parte din sumă pentru a-şi deschide un restaurant la New York. Şi acum, lăsând în urmă evenimentele numai de Dumnezeu ştiute din camera de hotel, din 2011, ea îşi reface viaţa.

La trei ani după ce a părăsit New York-ul, Nafissatou a revenit pentru a deschide restaurantul. Locanta oferă meniuri americane şi vest-africane, relatează rtl.fr.

Potrivit declaraţiilor fostului ei avocat, şi ea şi fiica ei o duc bine. “Nafissatou Diallo are acum bani cum n-a avut niciodată, dar eu ştiu bine că ea ar fi preferat să rămână cameristă în acel hotel şi să nu se fi întâmplat nimic în seara cu pricina. Ar fi trăit fericită”, declară avocatul care i-a susţinut cauza în acele momente când nu doar contextul politic făcea povestea cu agresiunea destul de greu digerabilă.

×