x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerista lui Strauss-Kahn a minţit în legătură cu faptele, nu doar cu trecutul său (BFM TV)

Camerista lui Strauss-Kahn a minţit în legătură cu faptele, nu doar cu trecutul său (BFM TV)

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   15:08

Procurorul va afirma, in cadrul audierii de vineri, de la tribunalul din New York, ca au existat "minciuni in legatura cu faptele relatate, nu doar cu trecutul reclamantei', sustine postul de televiziune francez BFMTV, cu referire la camerista hotelului Sofitel din New York, care-l acuza de agresiune sexuala pe fostul sef al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, relateaza L'Express.

Pe de alta parte, cotidianul american New York Times, dar si postul de televiziune ABC, afirma ca Lisa Friel, sefa Sectiei Anchete privind agresiuni sexuale a Procuraturii din Manhattan a demisionat. In timp ce pentru New York Times nimic nu indica, pentru moment, ca demisia are legatura cu dosarul Strauss-Kahn, ABC spune ca aceasta are loc pe fondul procesului intentat lui DSK, in contextul in care acuzatiile in acest caz par sa nu aiba acoperire.

Anchetatorii americani au indoieli in legatura cu credibilitatea femeii care l-a acuzat pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuala, au declarat surse din cadrul procuraturii, citate de New York Times. Procurorii nu mai cred o parte dintre acuzatiile formulate de camerista de la Hotelul Sofitel, care a mintit de mai multe ori dupa ce a formulat prima plangere, in data de 14 mai, a afirmat una dintre sursele citate.

Reprezentantii acuzarii s-au intalnit joi cu avocatii lui Strauss-Kahn, carora le-au prezentat detalii despre rezultatele anchetei, iar cele doua parti discuta o eventuala renuntare la acuzatii. Unul dintre oficialii citati a afirmat ca autoritatile au descoperit probleme legate de cererea de azil a femeii si posibile legaturi cu activitati penale, inclusiv trafic de droguri si spalare de bani.

×