x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerista lui Strauss-Kahn nu stă într-un apartament pentru bolnavii de SIDA, susţin vecinii.

Camerista lui Strauss-Kahn nu stă într-un apartament pentru bolnavii de SIDA, susţin vecinii.

de Marina Constantinoiu    |    18 Mai 2011   •   13:25

Presupusa victima a sefului Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativa de viol intr-o camera a hotelului Sofitel din New York nu locuieste intr-un apartament rezervat bolnavilor de SIDA, relateaza Le Parisien in editia sa online, citand vecini de-ai acesteia.

Potrivit surselor citate, femeia locuieste intr-un imobil din Bronx unde cateva apartamente sunt inchiriate prin intermediul Asociatiei Harlem United unor persoane infectate cu virusul HIV. Presupusa victima a lui Strauss-Kahn, care locuieste in imobil, nu ocupa unul dintre apartamentele de acest gen, sustin vecinii sai.

Informatia-bomba despre statutul locativ al presupusei victime a fost difuzata, in exclusivitate, de tabloidul american New York Post in editia sa de miercuri. Potrivit cotidianului, apartamentele din acest imobil sunt inchiriate exclusiv persoanelor bolnave de SIDA si familiilor lor. New York Post precizeaza ca nu poate spune daca tanara este si ea purtatoare a virusului HIV, din cauza secretului medical.

Totodata, avocatul acesteia a declarat miercuri pentru presa americana ca nu a fost vorba despre nici o relatie consensuala intre camerista de la Sofitel si Strauss-Kahn.

"Cand juratii o vor audia si cand va putea spune public versiunea sa, isi vor da seama ca acuzatiile privind o relatie sexuala de comun acord sunt false. Nu a fost nimic de comun acord in acea camera de hotel", a spus avocatul intr-un interviu acordat NBC.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn sustin ca este posibil ca femeia care il acuza de agresiune sexuala sa fi acceptat intretinerea de relatii intime cu directorul FMI in camera de hotel. "Dovezile nu confirma o intalnire fortata", afirma Ben Brafman, avocatul lui Dominique Strauss-Kahn. "Este posibil ca presupusa victima sa fi fost de acord", declara o alta sursa din anturajul avocatilor directorului FMI.

La patru zile de la arestarea sa la New York, directorul FMI asteapta sa compara din nou vineri in fata justitiei, care ar putea atunci sa pronunte oficial inculparea.

Acesta si-a petrecut o a doua noapte in inchisoare, in timp ce avocatul acuzatoarei sale, Jeff Shapiro, il acuza pe acesta de faptele petrecute la hotelul Sofitel din Manhattan.

Procurorii au indicat ca au dovezi care demonstreaza ca a avut loc o tentativa de viol, bazandu-se in special pe examenul medical la care a fost supusa reclamanta dupa comiterea presupuselor fapte.

Un mare juriu, format din 16-23 de jurati, urmeaza sa se reuneasca in secret si in absenta unui judecator, pentru a asculta elementele doveditoare pe care le are acuzarea si a decide daca Dominique Strauss-Kahn trebuie sa fie inculpat. Daca nu va fi cazul, el va beneficia de un NUP (neurmarire penala).

Dar daca este inculpat, seful FMI va trebui sa decida daca pledeaza nevinovat sau nu. Daca pledeaza nevinovat, va avea loc un proces, probabil in urmatoarele luni. Daca pledeaza vinovat, pedeapsa sa va fi negociata intre acuzare si aparare.

Identitatea cameristei nu a fost dezvaluita de autoritati, iar aceasta nu a facut declaratii de la declansarea scandalului, sambata, dar avocatul ei a declarat ca presupusa victima este gata sa coopereze pe deplin cu anchetatorii si pentru pregatirea procesului care ar putea urma.

Acuzatiile care planeaza deasupra capului lui Strauss-Kahn, detentia sa provizorie si perspectiva unui proces i-au facut pe liderii politici americani, britanici si francezi sa faca presiuni asupra sefului FMI in sensul retragerii. “Este evident ca nu mai este in masura sa conduca FMI', a declarat secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner. “Dominique Strauss-Kahn va trebui sa ia o decizie in legatura cu viitorul sau', a declarat si seful diplomatiei britanice, William Hague, care recunoaste ca DSK este intr-o pozitie foarte, foarte dificila.

Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn de la Washington, William Taylor, refuza sa spuna care este intentia acestuia in legatura cu functia de director general al FMI. "Nu fac comentarii pe aceasta tema", a raspuns Taylor la o intrebare privind planurile lui Strauss-Kahn. "Cred ca in final se va rezolva", adauga el, fara a preciza cand si in ce mod. Taylor a refuzat sa spuna daca a discutat cu reprezentantii FMI.

Intrebat daca el este persoana care ar putea rezolva aceasta problema, el a raspuns: "Ma gandesc ca da".

DSK este vizat de sapte capete de acuzare. El este acuzat de tentativa de viol si sechestrare, in primul rand. DSK se afla la inchisoarea Rikers Island, unde beneficiaza de o celula individuala si nu este in contact cu alti detinuti. Daca va fi condamnat, el risca intre 15 si 74 de ani de inchisoare pentru toate capetele de acuzare al caror obiect il face.

×