x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cameron spune că nu l-ar fi angajat pe Andy Coulson dacă ar fi ştiut de interceptările ilegale

Cameron spune că nu l-ar fi angajat pe Andy Coulson dacă ar fi ştiut de interceptările ilegale

de Marina Constantinoiu    |    20 Iul 2011   •   14:09

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat in fata membrilor Parlamentului ca, daca ar fi stiut de scandalul interceptarilor ilegale, nu l-ar fi angajat in functia de consilier pentru probleme de comunicare pe Andy Coulson, fostul redactor-sef de la News of The World, informeaza AFP.

"Sunt absolut dezolat de scandalul pe care aceasta numire l-a provocat", a subliniat Cameron.

"Vazand ce s-a intamplat ulterior, nu l-as fi angajat. Dar nu poti lua o astfel de decizie cu regret, o iei pe moment. Traiesti si inveti si credeti-ma ca am invatat", a spus premierul.

David Cameron a fost aspru criticat pentru ca l-a numit pe Andy Coulson in functia de director pentru comunicare, in mai 2010.

Andy Coulson, care a plecat de la News of The World in 2007, a fost arestat scurt timp in cadrul anchetei privind interceptarile telefonice, fiind eliberat conditionat.

Partidul Conservator al lui David Cameron a recunoscut marti ca un fost oficial de la News of the World, arestat in cadrul scandalului interceptarilor, ar fi putut sa-l "consilieze in mod informal" pe fostul director de comunicare al premierului, inainte de a fi ales in 2010.

Neil Wallis, fost redactor-sef adjunct al News of the World, l-ar fi consiliat pe fostul sau sef Andy Coulson (fost redactor-sef al tabloidului) inaintea alegerilor legislative. La vremea respectiva, Coulson era consilier pentru comunicare al lui David Cameron.

Coulson, suspectat ca a piratat telefoane si a corupt politisti, a fost arestat la 8 iulie. "Ni s-a raportat ca (Wallis) l-ar fi putut consilia pe Andy Coulson in mod informal pe baza voluntariatului, inaintea alegerilor" din mai 2010, a afirmat Partidul Conservator marti, intr-un comunicat. "Suntem pe cale sa stabilim natura exacta a informatiilor furnizate", adauga comunicatul.

Partidul Conservator insista de asemenea asupra faptului ca nu l-a angajat niciodata in mod direct pe Wallis. "Am verificat arhivele noastre si putem confirma ca nici Neil Wallis, nici compania sa nu au fost contractati de Partidul Conservator".

Aceasta dezvaluire sporeste presiunea asupra premierului David Cameron, criticat pentru legaturile sale cu News international, filiala britanica a imperiului mediatic detinut de Rupert Murdoch, care includea si tabloidul News of the World.

Coulson a fost redactor-sef la News of the World intre 2003 si 2007, dar a demisionat dupa condamnarea unui jurnalist si a unui detectiv privat. El a demisionat din postul sau de la Downing Street in ianuarie.

Doi oficiali de rang inalt de la Scotland Yard au demisionat deja dupa dezvaluirea potrivit careia Neil Wallis a fost angajat de politie intr-un post de consultant, dupa plecarea sa de la News of the World.

×