x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campania Brexit, anchetată pentru fraudă

Campania Brexit, anchetată pentru fraudă

04 Iul 2018   •   15:38
Campania Brexit, anchetată pentru fraudă

Campania oficială pentru Brexit ar putea fi găsită vinovată de patru acuzaţii de încălcare a legilor electorale, potrivit BBC.

În centrul raportului figurează o donaţie de peste 600.000 de lire, venită din partea unui grup de tineri pro-brexit, BeLeave. Suma ar fi fost folosită în beneficiul Vote Leave, în mod concret pentru a plăti serviciile unei platforme de date, în vederea realizării de mesaje publicitare adresate alegătorilor.

Potrivit dosarului Vote Leave, Comisia Electorală găseşte că grupul de campanie a făcut următoarele încălcări ale legii:

  • Returnare inexactă a cheltuielilor de campanie
  • Lipsesc facturile şi chitanţele
  • Nu a respectat o notificare legală
  • A depăşit limita de cheltuieli

În mod crucial, au existat coordonări între Vote Leave şi BeLeave. Timp de luni de zile au existat acuzaţii că cele două grupuri au lucrat împreună. Regulile electorale spun că două grupuri diferite pot colabora, însă nu pot avea un “plan comun”.

Acest lucru a fost negat constat de cele două grupuri, care au fost investigate deja de două ori de Comisia Electorală. Cea de-a treia investigaţie a concluzionat că a existat “un plan comun” între cele două grupuri, astfel că legea a fost încălcată.

 

×