x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie prezidențială în SUA: Donald Trump cere o dezbatere în plus cu Biden

Campanie prezidențială în SUA: Donald Trump cere o dezbatere în plus cu Biden

06 Aug 2020   •   10:37
Campanie prezidențială în SUA: Donald Trump cere o dezbatere în plus cu Biden

Echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump a cerut o dezbatere în plus televizată, în direct, cu contracandidatul democrat al acestuia în alegerile electorale, fostul vicepreşedinte Joe Biden, transmite DPA.

Această cerință este o premieră pentru campaniile electorale din SUA, îde obicei cel care insistă pentru mai multe dezbateri nu este titularul funcţiei, care urmăreşte să fie reales, ci contracandidatul, care încearcă să îi ia locul.

Prima dezbatere prevăzută este programată pe 29 septembrie, dar în unele state alegătorii pot vota prin corespondenţă înaintea confruntărilor dintre cei doi candidaţi. Potrivit noilor decizii, ar trebui să aibă loc trei dezbateri, plus una între cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte.

Într-o scrisoare trimisă Comisiei pentru Dezbaterile Prezidenţiale, corporaţie non-profit finanţată de ambele partide mari din SUA, echipa lui Trump a cerut reprogramarea ultimei dezbateri pentru sfârșitul lunii august, în cazul în care nu se pot organiza patru dezbateri în loc de trei. 

Votul prin corespondenţă din acest an reprezintă o problemă importantă, din cauza pandemiei de coronavirus. Mulţi alegători vor încerca  să evite spaţiile aglomerate, cum ar fi secţiile de votare, pe 3 noiembrie, data oficială a alegerilor.

Totalul donațiilor pentru campania electorală a lui Donald Trump se ridică la un miliard de dolari. Numai în luna iulie, valoarea acestora a fost de 165 de milioane de dolari.

Campania lui Joe Biden a comunicat că a încasat luna trecută 140 de milioane.

Joe Biden nu se va deplasa la ceremonia din Milwaukee, statul Wisconsin, unde va fi nominalizat oficial drept candidat din partea Partidului Democrat. Acesta se va vorbi americanilor din reședința sa di Delaware. Și alți reprezentanți ai Partidului Democrat vor fi absenți de la eveniment din cauza pandemiei. 

Donald Trump a dat de înțeles că va vorbi de la Casa Albă convenției Partidului Republican. 

×