x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada are unul dintre cele mai bune sisteme educaţionale din lume

Canada are unul dintre cele mai bune sisteme educaţionale din lume

03 Aug 2017   •   15:24
Canada are unul dintre cele mai bune sisteme educaţionale din lume

Când există discuţii referitoare la cel mai performant sistem educaţional din lume, numele menţionat cel mai des se referă la puterile asiatice, precum Singapore şi Coreea de Sud, sau ţările nordice, precum Norvegia sau Finlanda, scrie BBC.

Canada, însă, a început să urce în topul internaţional al celor mai bune sisteme educaţionale. În cadrul celor mai recente teste Pisa, Canada a fost una, dintr-o “mână” de ţări, care a apărut în top 10 la matematică, ştiinţe şi literatură.

Testele, realizate de Organizaţia pentru Economie Cooperativă şi Dezvoltare (OECD), reprezintă un studiu major asupra performanţelor educaţionale şi arată că adolescenţii din Canda se află printre cei mai bine pregătiţi tineri din lume.

La nivel universitar, Canada are cele mai mari proporţii de adulţi cu studii superioare care profesează în domeniul pentru care s-au pregătit, respectiv 55%.

OECD, în încercarea de a înţelege succesul educaţional al Canadei, afirmă că guvernul federal este “limitat şi câteodată inexistent”. În plus, şcolile din Canada au un număr mare de imigranţi.

Mai mult de o treime dintre tinerii adulţi din Canada vin din familii în care ambii părinţi au altă ţară de origine. Însă, copiii familiilor de imigranţi se integrează rapid şi reuşesc să performeze în şcolile din Canada.

×