x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada este ţara cu cea mai bună reputaţie din lume (studiu)

Canada este ţara cu cea mai bună reputaţie din lume (studiu)

de Mediafax    |    28 Sep 2011   •   18:29

Canada este tara care se bucura de cea mai buna reputatie din lume, potrivit unei anchete americane asupra imaginii a 50 de tari, data publicitatii marti, relateaza AFP.

Studiul efectuat de Reputation Institute cu sediul la New York isi propune sa masoare "increderea, stima, admiratia si sentimentele bune ale publicului" fata de fiecare tara in parte, dar si perceptia calitatii vietii, securitatea si atentia acordata mediului.

Potrivit raspunsurilor celor 42.000 de persoane interogate, Suedia se situeaza pe pozitia a doua dupa Canada, urmata de Australia, Elvetia si Noua Zeelanda. Japonia este a 12-a, iar Franta a 18-a.

Aceste tari au primit evaluari pozitive pentru soliditatea regimului democratic, Produdul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor ridicat, modul activ de viata al locuitorilor, sistemul politic bine dezvoltat si neutralitatea fata de evenimentele politice internationale. Imaginea asupra securitatii a fost esentiala in aprecierea reputatiei unei tari.

Pakistanul, Iranul si Irakul ocupa ultimele locuri pe lista celor 50 de tari cuprinse in studiu, in timp ce Statele Unite se afla la mijloc, iar China in ultima treime.

Mexicul, care se clasa pe locul 24 in 2009, a cazut pe locul 35. Grecia, Irlanda si Spania, trei tari afectate de indatorare, au scazut in clasament, in timp ce Germania, un gigtant economic solid, a trecut de pe locul 16 pe locul 11.

×
Subiecte în articol: canada state topul reputatiei