x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada va contribui cu trupe la noua forţă a NATO din estul Europei

Canada va contribui cu trupe la noua forţă a NATO din estul Europei

30 Iun 2016   •   21:40
Canada va contribui cu trupe la noua forţă a NATO din estul Europei

Canada a confirmat joi că va contribui cu trupe la crearea unei forţe NATO de 4.000 de militari în estul Europei, care va avea ca scop descurajarea unei posibile agresiuni din partea Rusiei, transmite Reuters.

O declaraţie a Ministerului Apărării canadian oferă puţine detalii despre participarea ţării nord-americane la forţa aliată din flancul estic al NATO, dar diplomaţi occidentali au afirmat că militarii canadieni vor staţiona în Letonia.

Premierul canadian Justin Trudeau va oferi mai multe detalii cu ocazia Summitului NATO de la Varşovia, din 8-9 iulie.

''Canada stă alături de aliaţii NATO care acţionează pentru a descuraja agresiunea şi a asigura pacea şi stabilitatea în Europa'', a menţionat ministrul canadian al apărării, Harjit Sajjan, într-o declaraţie de presă.

El a făcut acest anunţ la o zi după ce preşedintele american Barack Obama a rostit un discurs în parlamentul de la Ottawa în care s-a pronunţat pentru asumarea unei contribuţii mai mari a Canadei la Alianţa Nord-Atlantică.

Anterior în cursul acestei luni, agenţia de presă britanică relatase că Statele Unite vor solicita Canadei să ajute la crearea noii forţe a NATO din estul Europei. SUA, Marea Britanie, Germania şi Franţa s-au angajat deja să contribuie cu trupe la înfiinţarea forţei respective.

Sursa: AGERPRES

×