x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european consideră că interesele naționale nu trebuie separate de cele europene

Candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european consideră că interesele naționale nu trebuie separate de cele europene

14 Noi 2019   •   11:37
Candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european consideră că interesele naționale nu trebuie separate de cele europene

Oliver Varhelyi, nominalizat de Ungaria pentru Comisia Europeană, a declarat, la audierea de joi în Parlamentul European, că interesele naţionale ale ţării sale nu trebuie luate în considerare separat de cele europene, deoarece obiectivul este acelaşi - crearea unei comunităţi puternice şi de succes, transmite MTI.

Candidatul ungar la funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate a declarat comisiei pentru politica externă a PE că, dacă va obţine funcţia, va căuta să acţioneze ca o verigă de legătură între principalele instituţii europene şi ţările vecine cu UE.

Situaţia statelor din vecinătatea UE este de importanţă strategică pentru comunitate, de aceea este importantă menţinerea stabilităţii, securităţii şi prosperităţii în aceste regiuni şi reducerea diferenţelor între nivelurile de dezvoltare, a susţinut Varhelyi. El a adăugat că pentru diferitele ţări partenere ale UE sunt necesare obiective şi abordări specifice şi că nu se poate aplica o schemă standard.

Reprezentantul Ungariei a sugerat şi reducerea nivelului Turciei în relaţiile cu UE, de la ţară candidată la partener strategic, consemnează DPA în urma aceleiaşi audieri. Varhelyi a afirmat că Ankara este "un partener cheie" pentru Bruxelles în multe domenii, inclusiv migraţia, însă a avertizat că "nu putem să ne prefacem că nu vedem evenimente recente îngrijorătoare".

Viitoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, va trebui să ia în considerare modul de dezvoltare a unui parteneriat strategic cu Turcia, pe baza intereselor comune, a apreciat candidatul ungar, dând ca exemplu în acest sens parteneriatul cu Ucraina.

Varhelyi a respins suspiciunile că ar putea acţiona în Comisia Europeană ca un purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban şi a insistat că, în calitare de comisar, nu va accepta amestecul niciunui guvern în portofoliul său.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana audieri Ungaria