x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capitala Italiei s-a golit după prezicerea unui cutremur pe 11 mai

Capitala Italiei s-a golit după prezicerea unui cutremur pe 11 mai

09 Mai 2011   •   19:29
Capitala Italiei s-a golit după prezicerea unui cutremur pe 11 mai
Sursa foto: /AFP

164545-laquila.jpgPanica a pus stăpânire pe Roma, care aşteaptă cu înfrigurare ziua de 11 mai, cea în care Cetatea Eternă va fi lovită de un cutremur foarte puternic. Cel puţin aceasta este predicţia făcută de Raffaele Bendandi, un adevărat guru pentru italieni. Mulţi dintre locuitorii Cetăţii Eterne s-au învoit deja de la servici, iar rezervările turistice pentru mijlocul săptămânii sunt cele mai scăzute de la începutul anului.

 

Pe reţelele de socializare şi site-urile italiene au abundat în ultimele săptămâni dezbaterile pe tema predicţiilor făcute în timpul vieţii de Raffaele Bendandi, care a murit în 1979, la 86 de ani, câteva dintre cutremurele anunţate de acesta având “acoperire”.

 

În 1923, Bendandi a prevăzut “un cutremur puternic care va lovi anul următor, pe 2 ianuarie, coastele adriatice ale Italiei”. Seismul s-a produs, într-adevăr, cu o exactitate aproape tulburătoare, pe 4 ianuarie 1924, exact în zona descrisă de Bendandi, care trei ani mai târziu avea să fie decorat de însuşi Benito Mussolini.

 

Prezicerile italianului au devenit material de lectură pentru cercetători, care n-au putut însă găsi o bază ştiinţifică pentru “anunţurile” acoperite de realitate făcute de Bendandi. Înainte de a muri, acesta a nominalizat Roma ca locaţie pentru “un mare cutremur ce va avea loc pe 11 mai 2011”.

 

Iar cum amintirea seismului produs în 2009, care a distrus orăşelul L'Aquila, făcând peste 300 de morţi, este încă vie în memoria italienilor, panica ce a cuprins Cetatea Eternă, unde s-a resimţit cutremurul din urmă cu doi ani, este, pe undeva, de înţeles. În ciuda anunţurilor formaţiunilor de protecţie civilă şi televiziunii naţionale RAI, care îndeamnă la calm.

×
Subiecte în articol: italia cutremur prezicere bendandi