x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capitala Mexicului a fost paralizată de precipitaţiile abundente însoţite de grindină

Capitala Mexicului a fost paralizată de precipitaţiile abundente însoţite de grindină

15 Mar 2018   •   10:48
Capitala Mexicului a fost paralizată de precipitaţiile abundente însoţite de grindină

O ploaie intensă însoţită de grindină care a căzut miercuri a provocat ambuteiaje şi întârzieri ale serviciului de transport public şi un peisaj efemer de iarnă pe străzile din centrul capitalei Ciudad de Mexico, relatează EFE. 

Ploaia abundentă a afectat şase zone din centrul capitalei Mexicului înregistrându-se un nivel maxim de 8,8 milimetri, astfel încât a fost declarat codul galben, a informat Secretariatul Protecţiei Civile din Ciudad de Mexico. 

Autorităţile au raportat precipitaţii însoţite de grindină de dimensiune medie în zonele Azcapotzalco, Cuauhtémoc şi Miguel Hidalgo, unde spaţiile verzi şi străzile au fost acoperite cu un strat alb care a amintit de un peisaj hibernal. 

Serviciile de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apelor, nivelul cel mai mare fiind înregistrat la intersecţiile din apropiere de Chapultepec, la porţile de intrare în zonele Polanco şi Anzures, cele mai afectate de ambuteiaje. 

Ploaia cu grindină a durat peste 60 de minute şi a lăsat în urmă un strat gros de gheaţă din care copiii au putut face bulgări. 

Traficul a fost îngreunat pe bulevardele A?ngel de la Independencia, Paseo de la Reforma şi Chapultepec, în zonele din centrul dar şi din nordul capitalei mexicane. 

Prognoza meteo indica pentru miercuri şanse de precipitaţii de 43 % în Ciudad de Mexico, cu temperaturi de aproximativ 25 de grade, astfel încât locuitorii capitalei au fost luaţi prin surprindere de ploaia rece cu grindină.AGERPRES

×
Subiecte în articol: precipitatii abundente mexic