x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CAPSULĂ a timpului, deschisă după un SECOL, într-o biserică din Oklahoma! Istoricii, uimiţi de ce au găsit (VIDEO)

CAPSULĂ a timpului, deschisă după un SECOL, într-o biserică din Oklahoma! Istoricii, uimiţi de ce au găsit (VIDEO)

25 Apr 2013   •   12:43
CAPSULĂ a timpului, deschisă după un SECOL, într-o biserică din Oklahoma! Istoricii, uimiţi de ce au găsit (VIDEO)
Sursa foto: captura video

După un secol de aşteptare, istoricii au descoperit o adevărată comoară în momentul în care au deschis o capsulă a timpului care a stat îngropată o sută de ani. Deschiderea capsulei a avut loc într-o biserică din Oklahoma.

Potrivit Huffington Post, în 1913 Societatea pentru Consiliere a Femeilor a îngropat capsula în prima Biserică Luterană din Oklahoma. Ieri, după un secol de aşteptare capsula a fost deschisă. Spre uimirea lor, istoricii au găsit mai multe artefacte care sunt în stare perfectĂ: o hartă, o pereche de pantofi, un stilou care a aparţinut preşedintelui William McKinley şi un fonograf pe care au fost înregistrate vocile unor oameni care au trăit în acea perioadă.

"Mă aşteptam să găsim câteva lucruri, dar în stare proastă. Însă avem de-a face cu o colecţie incredibilă. Este mult mai mult decât am sperat vreodată că vom găsi", a declarat istoricul Chad Williams.

Obiectele vor fi păstrate de către Centrul de Istorie din Oklahoma şi vor putea fi vizitate de public la sfârşitul acestui an.

×