x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capturarea şi eliminarea lui bin Laden se regizează la Hollywood. Pentagonul, în alertă din cauza unor posibile scurgeri de informaţii

Capturarea şi eliminarea lui bin Laden se regizează la Hollywood. Pentagonul, în alertă din cauza unor posibile scurgeri de informaţii

06 Ian 2012   •   05:58
Capturarea şi eliminarea lui bin Laden se regizează la Hollywood. Pentagonul, în alertă din cauza unor posibile scurgeri de informaţii

Departamentul american al Apararii ancheteaza posibile scurgeri interne de informatii, referitoare la capturarea si eliminarea lui Bin Laden, catre Hollywood. Regizoarea distinsa cu un premiu Oscar Kathryn Bigelow lucreaza la un proiect cinematografic despre urmarirea si eliminarea inamicului public nr. 1 al SUA, in cadrul unui raid desfasurat la inceputul lui mai la ascunzatoarea sa din Abbottabad, Pakistan.

Presedintele comisiei pentru securitate interna a Camerei Reprezentantilor, republicanul Peter King, a declarat ca se teme ca regizoarea si scenaristul cu care lucreaza, Mark Boal, care au avut intalniri cu inalti responsabili ai Pentagonului, sa nu fi avut acces la elemente ale operatiunii clasificate "secret de aparare", anunta AFP, citata de Agerpres. El a cerut in august Pentagonului si CIA sa deschida o ancheta.

Deputatul Peter King a prezentat joi presei o nota interna in care inspectia generala din Ministerul Apararii anunta, la 10 decembrie, ca intentioneaza sa deschida 'imediat' o ancheta privind aceste acuzatii.

"Ancheta va viza acte ale functionarilor Pentagonului in legatura cu comunicarea de informatii cineastilor", a indicat Pentagonul intr-o scrisoare adresata deputatului.

La randul ei, CIA l-a anuntat intr-o scrisoare datata 8 noiembrie ca se pregateste sa introduca o politica menita sa supervizeze relatiile cu industria cinematografica.

Potrivit deputatului republican, filmul urmeaza sa fie lansat in octombrie, chiar inainte de alegerile prezidentiale de la 6 noiembrie, in care presedintele Barack Obama candideaza pentru realegere. Eliminarea liderului Al-Qaida este una dintre principalele reusite de politica externa din mandatul sau, comenteaza AFP.

Intrebat in august despre acuzatiile lui King, purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney le-a catalogat drept 'ridicole'.

Kathryn Bigelow a beneficiat deja de asistenta din partea Pentagonului pentru scenariul filmului "The Hurt Locker", distins cu premii Oscar pentru cea mai buna regie si cel mai bun film in 2010. (V.M.)

×