x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Care este cauza incendiului de la Catedrala Notre-Dame

Care este cauza incendiului de la Catedrala Notre-Dame

16 Apr 2019   •   09:00
Care este cauza incendiului de la Catedrala Notre-Dame
Sursa foto: Captura video

Pericolul incendiului de la catedrala Notre-Dame din Paris a fost eliminat, dar încă nu se ştie cum va rezista structura edificiului, a declarat marţi dimineaţa Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franţei, citat de AFP şi Reuters.

"La ora 08:00 (06:00 GMT, 09:00 ora României) va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea", a informat Nunez presa.

Oficialul a precizat că incendiul declanşat luni seara este sub control, dar încă nu a fost stins în întregime.

Cauza dezastrului este încă necunoscută, iar autorităţile îşi continuă ancheta, a adăugat el.

Focul devastator s-a răspândit de la mansardă și a trecut rapid pe o mare parte a acoperișului. Flăcările au devorat rama de lemn a acoperișului, care are o lungime mai mare de 100 de metri și este supranumită "pădurea".

Procurorii franzeci au deschis o investigație pentru "distrugerea accidentală prin incendiu", potrivit AFP care citează oficialitățile din Paris. Anchetatorii au fost concentrați asupra faptului dacă focul s-a răspândit de la locul lucrărilor de reconstrucție în curs de desfășurare pe acoperișul catedralei, a spus o sursă apropiată investigației.


Incendiul masiv care a afectat catedrala Notre-Dame a distrus acoperişul şi turla, dar zidurile exterioare şi cele două clopotniţe nu s-au prăbuşit. AGERPRES

×
Subiecte în articol: notre-dame catedrala Notre-Dame