x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Care stat este cel mai mare consumator de vin. Nu este Franţa

Care stat este cel mai mare consumator de vin. Nu este Franţa

25 Noi 2015   •   19:42
Care stat este cel mai mare consumator de vin. Nu este Franţa

Cei mai înrăiţi consumatori de vin din lume în decursul unui an nu sunt francezii, cum poate mulţi s-ar fi aşteptat. Cunoscut pentru diversitatea şi calitatea vinurilor sale, Hexagonul este doar pe locul al doilea, după ...Vatican, relatează directmatin.fr.

În cetatea pontificală se consumă 73,8 litri de vin/persoană/an (aproape 100 de sticle), faţă de 44,2 litri în Franţa (59 de sticle). Structura demografică deosebită a micului stat - 900 de locuitori în majoritate vârstnici -, precum şi utilizarea vinului la slujbe explică parţial primul loc ocupat de Vatican în privinţa consumului. Nici fiscalitatea avantajoasă nu trebuie ignorată, locuitorii Romei profitând de absenţa TVA-ului pentru a-şi umple cămările cu sticle de vin din Vatican.

Podiumul este completat de Slovenia, cu 43,3 litri de vin/persoană/an, urmată de Croaţia (42,6 litri). Italienii, mari consumatori de vin, ocupă locul al şaptelea, cu 37,5 litri. În acest clasament spaniolii ocupă poziţia a 17-a, cu 21,5 litri, fiind urmaţi de englezi, cu 20,2 litri.

Clasamentul mondial este încheiat de Irlanda (5,42 litri) şi Gabon (4,7 litri), consemnează directmatin.fr.

×