x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carles Puigdemont acuză guvernul Spaniei că refuză orice formă de negociere

Carles Puigdemont acuză guvernul Spaniei că refuză orice formă de negociere

12 Oct 2017   •   17:49
Carles Puigdemont acuză guvernul Spaniei că refuză orice formă de negociere

Preşedintele Cataloniei, Carles Puigdemont, a acuzat guvernul Spaniei că au ignorat cererile sale de negocieri, după ce a fost avertizat, miercuri, să abandoneze cererea privind independenţa sau să suporte suspendarea autonomiei regionale, scrie The Guardian.

Carles Puigdemont a propus, marţi, o amânarea a efectelor privind declaraţia de independenţă unilaterală. Acesta a declarat că a adoptat această atitudine pentru a acorda timp unui dialog referitor la actuala problemă, care a târât Spania în cea mai gravă criză politică din ultimii 40 de ani.

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, l-a întrebat pe Puigdemont dacă a proclamat sau nu independenţa şi i-a oferit opt zile pentru a renunţa la planurile sale privind independenţa, pentru a readuce Catalonia la “ordinea constituţională”.

Mariano Rajoy a afirmat că, dacă nu va renunţa la planurile sale, guvernul va folosi articolul 155 din constituţie, care permite impunerea regulilor directe referitoare la regimul autonom.

“Am cerut dialog iar răspunsul a fost punerea articolului 155 pe masă”, a scris Puigdemont, pe Twitter, miercuri seară. “Mesaj înţeles”, a mai scris acesta.

“Un dialog sincer este ceea ce comunitatea internaţională îşi doreşte şi ce Catalonia aşteaptă, nu confruntări şi noi ameninţări”, a spus vicepreşedintele regiunii, Oriol Junqueras.

×