x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnavalul din Sao Paulo a început cu un omagiu adus "divei samba", cântăreaţa Beth Carvalho

Carnavalul din Sao Paulo a început cu un omagiu adus "divei samba", cântăreaţa Beth Carvalho

de Agerpres    |    09 Feb 2013   •   11:47
Carnavalul din Sao Paulo a început cu un omagiu adus "divei samba", cântăreaţa Beth Carvalho

Pe sambadromul din Sao Paulo, cel mai mare oraş al Braziliei, a început vineri carnavalul cu un omagiu adus cântăreţei Beth Carvalho, una dintre vocile cele mai importante ale samba, a cărei operă muzicală a fost aleasă ca temă de defilare de către şcoala Académicos de Tatuapé, informează Agerpres.

După Rio de Janeiro, Sambadromul din Sao Paulo este considerat a doua mare "pasarelă de samba" din Brazilia, ţară care va petrece cinci zile şi cinci nopţi pe străzi şi în baruri.

Beth Carvalho, în vârstă de 66 de ani, nu a putut participa la defilare, ea recuperându-se după o intervenţie chirurgicală la coloană. Totuşi, Carvalho a fost reprezentată de nepoata ei, Lu Carvalho, şi ea cântăreaţă, care s-a alăturat şcolii de samba Académicos de Tatuapé pentru a evoca etapele cele mai importante ale vieţii artistice ale "divei samba" şi, mai ales, legăturile ei strânse cu şcoala de samba din Mangueira, una dintre cele mai cunoscute de la Carnavalul de la Rio de Janeiro.

După prezentarea şcolii Académicos de Tatuapé, pe Sambadromul din Sao Paulo au defilat alte şase şcoli de samba, petrecerea încheindu-se sâmbătă în zori, odată cu apariţia primelor raze de soare. Petrecerea va fi reluată sâmbătă seara, cu defilări ale altor şapte şcoli de samba.

Duminică noaptea vor începe să defileze şcolile de samba din Rio de Janeiro, oraş al cărui carnaval paralizează întreaga ţară şi atrage pe Sambadrom şi pe străzi zeci de mii de oameni, localnici şi turişti deopotrivă.

Fiesta se va încheia abia miercurea viitoare, deşi există zone în Brazilia, precum Salvador, capitala statului Bahía, în care petrecerea continuă şi după încheierea oficială a sezonului carnavalurilor.

×
Subiecte în articol: carnaval brazilia samba muzica