x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carne contaminată radioactiv în pieţele din Japonia

Carne contaminată radioactiv în pieţele din Japonia

12 Iul 2011   •   15:34
Carne contaminată radioactiv în pieţele din Japonia

Un oficial al guvernului nipon a admis existenta in magazine alimentare din Japonia a unor cantitati de carne contaminata cu cesiu radioactiv, provenind de la sase vite dintr-o ferma aflatp la 30 de kilometri de Fukushima, centrala nucleara grav afectata de valul tsunami ce a urmat seismului din 11 martie.

Ministrul pentru Siguranta Alimentelor, Goshi Hosono, a incercat, marti, sa calmeze spiritele, declarand ca “organismul uman nu poate fi afectat pe termen lung in cazul consumului ocazional ori a unor portii mici din aceasta carne. Daca insa aceasta carne a fost consumata in mod constant, atunci putem vorbi intr-adevar despre un pericol'.

Isteria carnii contaminate radioactiv a izbucnit, potrivit CNN, luni, cand oficialitatile din Zona Metropolitana Tokyo au anuntat ca livrarile de carne din zona Fukushima au fost facute inca de la sfarsitul lunii trecute, toata cantitatea fiind deja consumata.

Radioactivitatea a fost confirmata la trei din cele sase vite sacrificate la Fukushima, iar intr-un caz nivelul cesiului radioactiv masurat a fost de 3.400 de becquereli, de sapte ori peste limita maxima admisa.

×