x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carne de cal și în chiftelele din restaurantele IKEA! Precizările IKEA România

Carne de cal și în chiftelele din restaurantele IKEA! Precizările IKEA România

25 Feb 2013   •   13:11
Carne de cal și în chiftelele din restaurantele IKEA! Precizările IKEA România
UPDATE 15:10
ANSVSA verifică un produs alimentar de la Ikea, după suspiciunea că în chiftelele produse pentru Ikea Suedia se afla carne de cal. Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au ridicat deja probe pentru a face analize de laborator. (antena3.ro)

UPDATE 14:55
Țările în care a ajuns lotul de chiftele contaminate cu carne de cal
Într-un comunicat remis Jurnalului Național, IKEA susține că a stopat, imediat, vânzarea lotului de chiftele contaminat cu carne de cal. Chiftelele din acest lor nu ar fi ajuns în România.
„IKEA privește cu seriozitate rezultatele obținute de autoritățile din Republica Cehă, care indică existența unor urme de carne de cal. Lotul de chiftele suspect a fost retras din magazinele IKEA de pe piața suedeză.
Cu două săptămâni în urmă, IKEA a inițiat analize and ale tuturor produselor din carne pe care le vinde. 12 eșantioane din diferite loturi de chiftele nu au arătat prezența urmelor de carne de cal. Pentru a valida aceste rezultate, am inițiat teste ale aceluiași lot de chiftele testate de autoritățile din Cehia. Așteptăm rezultatele în zilele următoare și vom furniza atunci mai multe informații.
Ikea a dispus, cu efect imediat, o oprire a lotului de chiftele suspect în țările în care acestea au ajuns: Slovacia, Cehia, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru, Irlanda”, se arată în comunicatul IKEA Group.
 

UPDATE 14:45

„Chiftelutele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodata la vanzare in vreun restaurant IKEA (nici in Romania). Am decis verificarea suplimentara a chiftelutelor in Romania, desi produsele au fost temeinic verificate de catre colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA impreuna cu furnizorul nostru”.
Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania


UPDATE 13:55
Ikea a decis să oprească vânzarea de chiftele la restaurantele din Suedia, informează AP.
Încă nu se știe în câte țări au ajuns chiftelele din carne de cal, dar Ikea are un singur furnizor al acestui produs - cel care a livrat și în Cehia, informează Reuters.

Inspectorii sanitar-veterinari din Cehia au descoperit carne de cal în chiftelele livrate de un producător suedez lanțului de magazine IKEA. Descoperirea a fost raportată prin sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru probleme alimentare, informează agenția cehă de presă CTK, citată de RT.

×
Subiecte în articol: carne de cal chiftele ikea