x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carte de referinţă despre China

Carte de referinţă despre China

de Mihaela Matachita    |    28 Sep 2009   •   00:00

Fundaţia Europeană Titulescu a găzduit sâmbătă un eveniment cu dimensiune culturală majoră: lansarea cărţii "Istoria Chinei şi a civilizaţiei chineze. România şi China", semnată de sinologul Ion Buzatu, istoric şi diplomat de carieră.



Manifestarea s-a înscris în contextul sărbătoririi a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze şi a stabilirii relaţiilor diplomatice cu România, bucurându-se de prezenţa Excelenţei Sale, domnul Liu Zengwen, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti. Proiect ambiţios iniţiat de profesorul Adrian Năstase, care a realizat prefaţa şi a asigurat ilustraţiile, cartea impresionează atât prin calitatea, acurateţea şi volumul informaţiei, cât şi prin realizarea tehnică. Cu siguranţă, volumul va deveni o lucrare de referinţă în domeniu.

Editată de Fundaţia Titulescu şi Editura Uranus, cu sprijinul grupului de firme Niro, "este prima carte de acest fel dedicată Chinei, prima carte realizată în România de un autor român şi editată la Bucureşti" după cum a precizat la lansare directorul fundaţiei, profesorul George Potra. Potrivit lui Adrian Năstase, preşedintele fondator al Fundaţiei Titulescu, lucrarea, rezultat al unui efort de echipă, este un compendiu al istoriei vechi de 5.000 de ani a Chinei, dar şi al "ultimilor 60 de ani, mai puţin înţeleşi" de publicul român, despre "ţara care a devenit una dintre cele mai mari puteri economice din lume".

La rândul său, ambasadorul Liu Zengwen s-a declarat "impresionat de prietenia dintre cele două ţări ale noastre" şi s-a pronunţat pentru "dezvoltarea pe mai departe a parteneriatului româno-chinez".

×
Subiecte în articol: externe