x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cartea despre uciderea lui Osama ben Laden conţine informaţii clasificate, anunţă Pentagonul

Cartea despre uciderea lui Osama ben Laden conţine informaţii clasificate, anunţă Pentagonul

04 Sep 2012   •   18:54
Cartea despre uciderea lui Osama ben Laden conţine informaţii clasificate, anunţă Pentagonul

Cartea scrisa de un fost membru al trupelor speciale americane pe tema operatiunii care a condus la eliminarea lui Osama ben Laden contine informatii sensibile si clasificate care ar necesita o actiune judiciara, anunta Pentagonul, citat de AFP.

"Apreciem ca aceasta carte contine informatii clasificate", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului american al Apararii, George Little, referindu-se la cartea "No Easy Day", care a fost publicata pe 4 septembrie.

Autorul ei, care a semnat-o cu pseudonimul Mark Owen, este unul dintre membrii "Team 6", unitatea speciala care a participat la operatiunea de eliminare a lui Osama ben Laden, pe 1 mai 2011.

In urma cu cateva zile, juristul Pentagonului, Jeh Johnson, reamintea ca Mark Qwen avea obligatia de a nu divulga niciodata informatii clasificate.

Autorul a povestit ca ben Laden a fost ucis imediat de trupele de comando, desi Pentagonul sustine ca fostul lider Al-Qaida a fost impuscat abia in momentul in care a fugit pentru a lua ceva din camera sa, sugerand ca acesta ar fi vrut sa ia o arma. "Angajamentul de a nu divulga informatii secrete este valabil si dupa ce un militar a parasit serviciul activ", precizeaza juristul Pentagonului.

×