x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă devine Casa Verde: reşedinţa prezidenţială va fi dotată cu panouri solare

Casa Albă devine Casa Verde: reşedinţa prezidenţială va fi dotată cu panouri solare

16 Aug 2013   •   19:06
Casa Albă devine Casa Verde: reşedinţa prezidenţială va fi dotată cu panouri solare

Casa Albă este pe punctul de a avea un nou acoperiş. Este vorba de panouri solare care sunt în curs de instalare, la trei ani distanţă de la promisiunea făcută în acest sens de preşedinţia americană.

În absenţa preşedintelui Barack Obama şi familiei sale, care petrec o săptămână de concediu în Massachusetts, echipele de muncitori lucrează de zor la reşedinţa executivă din centrul Washingtonului.

"Casa Albă a început să instaleze la reşedinţă panouri solare fabricate în Statele Unite pentru a atinge un nivel energetic care să amelioreze eficienţa clădirii", a explicat un oficial american, sub acoperirea anonimatului.

Operaţiunile prevăd, de asemenea, instalarea unor termostate şi ventilatoare noi, pentru ca proiectul să demonstreze că şi clădirile istorice pot fi adaptate la energii regenerabile.

În octombrie 2010, secretarul pentru Energie de la acea vreme, Steven Chu, a anunţat instalarea de panouri solare pe clădire, cu scopul de a-i încuraja pe americani să adopte acest mod de producere a energiei la ei acasă.

Anterior, panouri solare au fost instalate la Casa Albă sub preşedinţia democratului Jimmy Carter (1977-1981), în contextul crizei petrolului, dar succesorul său, republicanul Ronald Reagan, a cerut să fie retrase.

Începând din 2009, Barack Obama a făcut din dezvoltarea energiei regenerabile o prioritate, însă eforturile sale au fost blocate în Congres.

×