x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă îl apără pe preşedintele Donald Trump, acuzat de incitare la violenţă împotriva unei democrate musulmane

Casa Albă îl apără pe preşedintele Donald Trump, acuzat de incitare la violenţă împotriva unei democrate musulmane

14 Apr 2019   •   19:02
Casa Albă îl apără pe preşedintele Donald Trump, acuzat de incitare la violenţă împotriva unei democrate musulmane

Preşedintele american Donald Trump "nu incitase la violenţă" împotriva unei membre musulmane a Congresului, căreia acesta îi asociase numele de atentatele de la 11 septembrie 2001 într-o postare video pe Twitter, a asigurat Casa Albă duminică, după ce mai mulţi aleşi democraţi s-au declarat scandalizaţi, informează AFP.

Exprimându-se în luna martie în Consiliul pentru relaţii americano-islamice (CAIR), Ilhan Omar, reprezentanta statului Minnesota în Camera Reprezentanţilor, estimase că organizaţia a fost fondată după atentatele din 11 septembrie "pentru că s-a recunoscut că unele persoane făcuseră ceva şi că fiecare dintre noi începea să piardă accesul la libertăţile noastre civile".

Cuvintele sale au provocat polemică şi Donald Trump a publicat vineri pe contul său Twitter o înregistrare video de 43 de secunde, în care cuvintele reprezentantei democrate sunt însoţite de imagini ale Turnurilor Gemene din New York în flăcări.

Înregistrarea, vizionată de aproape 9 milioane de ori până duminică la ora prânzului, a suscitat un val de dezaprobări din partea democraţilor.

"Preşedintele incită la violenţă împotriva unei membre a Congresului în exerciţiu şi a unui grup întreg de americani în funcţie de religia lor. Este respingător. Este scandalos!", a ripostat pe Twitter senatoarea candidată la alegerile prezidenţiale, Elisabeth Warren.

"Viaţa lui @IlhanMN este în pericol", a reacţionat tânăra aleasă în Camera Reprezentanţilor Alexandria Ocasio-Cortez.

Casa Albă i-a luat apărarea ferm preşedintelui american duminică: Donald Trump "nu încearcă să incite la violenţă împotriva cuiva", a explicat purtătoarea sa de cuvânt Sarah Sanders la canalul Fox News.

"Preşedintele nu doreşte cu siguranţă niciun rău, nici vreo violenţă împotriva nimănui, ci trebuie neapărat s-o cheme la ordine pe membra Congresului pentru - nu un singur - ci numeroase comentarii antisemite", a spus ea într-o intervenţie la ABC.

Sarah Sander pare să facă aici referire la o altă polemică în care era implicată Ilhan Omar după comentarii recente cu privire la Israel, considerate antisemite de numeroşi aleşi, inclusiv în tabăra democrată.

"Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine - împotriva unei administraţii care caută să-i izgonească pe musulmani din ţara noastră - în lupta pentru America pe care o merităm", a reacţionat Ilhan Omar pe Twitter, în replică la înregistrarea video postată de preşedintele republican. AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump