x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Alba: "Apreciem că israelienii au dreptul să se apere şi să ia decizii cu privire la tactica pe care doresc s-o utilizeze"

Casa Alba: "Apreciem că israelienii au dreptul să se apere şi să ia decizii cu privire la tactica pe care doresc s-o utilizeze"

17 Noi 2012   •   20:19
Casa Alba: "Apreciem că israelienii au dreptul să se apere şi să ia decizii cu privire la tactica pe care doresc s-o utilizeze"

Tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza de militanţi islamişti palestinieni asupra Israelului au reprezentat "factorul declanşator" al conflictului care s-a soldat cu peste 40 de morţi de la începerea, miercuri, a operaţiunii militare israeliene Pilonul apărării, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

'"Credem că tirurile cu rachetă care proveneau din Gaza au fost factorul declanşator al acestui conflict. Apreciem că israelienii au dreptul să se apere şi să ia decizii cu privire la tactica pe care doresc s-o utilizeze", a declarat Ben Rhodes, adjunctul consilierului american pe probleme de securitate naţională, de la bordul avionului prezidenţial Air Force One, potrivit AFP.

Rhodes a precizat că preşedintele american Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt în favoarea unei detensionări, cu condiţia ca Hamas să pună capăt tirurilor cu rachete. Cei doi lideri au vorbit la telefon în fiecare zi, de la începerea conflictului.

Obama a avut convorbiri telefonice şi cu preşedintele egiptean Mohamed Morsi şi cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

"Ei pot juca un rol constructiv, discutând cu Hamas pentru a încuraja un proces de detensionare", a explicat Rhodes, care a precizat că SUA vor acelaşi lucru ca şi israelienii, adică să nu mai existe rachete trase dinspre Gaza.

Barack Obama a părăsit Washingtonul sâmbătă dimineaţă. El urmează să efectueze un turneu de câteva zile în Asia.  (antena3.ro)


×