x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă răspunde unei petiţii semnată de 17.000 de americani: NU, NU există forme de viaţă extraterestre în Univers

Casa Albă răspunde unei petiţii semnată de 17.000 de americani: NU, NU există forme de viaţă extraterestre în Univers

08 Noi 2011   •   15:54
Casa Albă răspunde unei petiţii semnată de 17.000 de americani: NU, NU există forme de viaţă extraterestre în Univers

Administratia americana a negat, formal, ca ar avea cunostinta de existenta, in Univers, a vietii extraterestre si, automat, stabilirea vreunui contact cu “emisari' ai “alienilor'.

Anuntul vine ca raspuns la o petitie semnata de 17.000 de americani, care au subscris vizavi de acest subiect pe site-ul We The People, urmare a unei prevederi constitutionale conform careia orice petitie semnata de cel putin 5.000 de persoane trebuie sa capete un raspuns oficial din partea Casei Albe, care a amendat deja aceasta prevedere, astfel ca, potrivit BBC, orice solicitare in scris va trebui sa aiba minim 25.000 de semnaturi.

“Guvernul american nu are nicio dovada ca ar exista forme de viata in afara planetei noastre si neaga existenta vreunui contact intre o prezenta extraterestra si rasa umana', a sunat raspunsul oferit de Phil Larson, seful departamentului Stiinta si Tehnologie de la Casa Alba, care a continuat: “In plus, nu exista informatii credibile care sa sugereze ascunderea oricarei dovezi in acest sens opiniei publice'.

Larson nu a negat insa continuarea proiectului SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), care se desfasoara sub coordonarea NASA si care cauta orice forma de existenta a unei civilizatii inteligente in Univers.

“Oamenii de stiinta si matematicienii care cauta raspunsul la intrebarea daca exista viata in afara Pamantului au ajuns la concluzia ca aceste sanse sunt destul de ridicate, in conditiile in care in Univers exista mii de miliarde de stele care nu au fost inca observate. Tot ei cred insa ca sansele de stabilire a unui contact sunt extrem de reduse, date fiind distantele mult prea mari', si-a incheiat Larson raspunsul oferit contribuabilului american pasionat de SF.

×