x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cât a plătit Daily Mail pentru inregistrarea dintr-o cafenea pariziană atacată de terorişti

Cât a plătit Daily Mail pentru inregistrarea dintr-o cafenea pariziană atacată de terorişti

25 Noi 2015   •   13:06
Cât a plătit Daily Mail pentru inregistrarea dintr-o cafenea pariziană atacată de terorişti

Fără nicio exagerare, s-ar putea afirma că tentatele de la Paris au reprezentat o afacere pentru multe persoane. În timpul asaltului de la Saint Denis, anumiți cetățeni care locuiau în apropierea cartierului au vândut înregistrări ale operațiunii desfășurate de autorități, asigurând imagini în exclusivitate pentru 200 de euro.

Există, totuși, ceva mai șocant și mai revoltător de atât: gestul proprietarului restaurantului Casa Nostra, în care și-au pierdut viața cinci oameni în timpul atentatelor din 13 noiembrie.

50.000 de euro a fost suma pe care bărbatul a cerut-o jurnaliștilor de la Daily Mail, după cum arată o înregistrare cu camera ascunsă realizată de un jurnalist francez. Negocierile s-au purtat la doar câteva ore după moartea a cinci persoane.

Citeşte şi:
VIDEO - Imagini cutremurătoare ale atacului terorist de la Paris

Djaffer Ait Aoudia se afla în dimineața zilei de 14 noiembrie la Cosa Nostra, unde trebuia să realizeze un reportaj despre tragedie. Acolo s-a întâlnit cu un grup de jurnaliști britanici, iar Aoudia s-a văzut pus în postura de translator, traducând conversația dintre reporteri și proprietar. Francezul a avut inspirația să înregistreze cele discutate.

Patronul le-a arătat imaginile de pe telefonul mobil, care erau criptate de poliție pentru a fi utilizate ca probe. Planul era însă făcut - un hacker se ocupa de decriptare - bărbatul garantând pentru calitatea imaginii și a sunetului înregistrării pe care urmau să o „achiziționeze”, informează elmundo.es.



Ambele părți au căzut de acord, dar erau necesare 12 ore pentru ca publicația să obțină cei 50.000 de euro cash. Astfel, în dimineața zilei de duminică, jurnaliștii au oferit banii, proprietarul restaurantului le-a dat CD-ul, pe care l-au distrus după ce au copiat înregistrarea.

Imaginile au fost publicate de „Daily Mail” săptămâna trecută, iar când reprezentanții tabloidului au fost confruntați cu declarația lui Aoudia au răspuns cu un sec „No Comment”. Patronul Cosa Nostra a fost chiar mai „diplomat”, alegând să închidă telefonul în nas jurnaliștilor francezi. 

×