x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cât costă în plus un angajat dependent de nicotină comparativ cu un nefumător (studiu)

Cât costă în plus un angajat dependent de nicotină comparativ cu un nefumător (studiu)

03 Iun 2013   •   21:59
Cât costă în plus un angajat dependent de nicotină comparativ cu un nefumător (studiu)

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio arată că un fumător îl costă pe un angajator, în medie, cu aproape 6.000 de dolari mai mult decât un nefumător.

Costurile suplimentare variază între 2.885 dolari şi 10.125 dolari, în funcţie de sectorul de activitate şi de poziţia ocupată de fumător, potrivit autorilor studiului realizat pe angajaţi care lucrează în sectorul privat în diverse domenii de activitate.

Cel mai mult îi costă pe angajatori pauzele de ţigară, care reprezintă o pierdere medie anuală de 3.077 dolari per angajat fumător, în timp ce absenteismul este evaluat la 517 dolari, iar prezenţa de formă a angajatului, a cărui productivitate este mai scăzută din cauza dependenţei sale de nicotină, la 462 dolari. De asemenea, costul suplimentar reprezentând cheltuielile cu sănătatea pentru angajatorii care fac astfel de asigurări atinge 2.056 dolari.

Şi chiar dacă angajatorul câştigă de pe urma fumătorilor în privinţa pensiei, pentru că fumătorii mor mai repede, suma se ridică în final la 5.816 dolari anual pentru fiecare dependent de nicotină.

"Angajaţii care fumează impun costuri suplimentare semnificative angajatorilor privaţi", au concluzionat arată cercetătorii, care precizează că studiul este menit să îi ajute pe aceştia în luarea deciziilor în ceea ce priveşte politica faţă de consumul de tutun.

Unele companii americane au luat deja o serie de măsuri, precum cea de a le impune fumătorilor să cotizeze suplimentar la fondul de sănătate. Altele refuză pur şi simplu să îi angajeze sau îi concediază pe angajaţii care nu s-au lăsat de fumat după o perioadă dată.

Fumătorii reprezintă în prezent aproape o cincime din populaţia adultă americană, în timp ce consumul de tutun este responsabil de moartea a 443.000 de persoane, în fiecare an, în SUA.

×
Subiecte în articol: studiu angajati fumatori