x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofă în Niger: Peste 23.000 de persoane, obligate să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor

Catastrofă în Niger: Peste 23.000 de persoane, obligate să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor

20 Oct 2019   •   21:00
Catastrofă în Niger: Peste 23.000 de persoane, obligate să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor

Peste 23.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în luna octombrie, din cauza inundaţiilor care s-au produs în regiunea Diffa din sud-estul Nigerului, au anunţat deputaţii locali, într-o declaraţie publică citită în Parlamentul acestei ţări africane, informează AFP.

Ploile neobișnuite înregistrate în ultimele săptămâni în acea zonă semi-deşertică au dus la ieşirea din matcă a râului Komadougou Yobe, care alimentează lacul Ciad.

Radioul naţional, „La Voix du Sahel”, a evocat sâmbătă două sate „complet inundate”, totalizând „2.500 de gospodării”, ai cărei membrii au fost obligaţi să fie strămutaţi, dar şi numeroase orezării inundate în perimetrul oraşului Diffa.

Peste 400 de familii s-au refugiat în clădirea unei şcoli din acest oraş.

Inundaţiile au creat o nouă criză umanitară în această regiune, care a fost deja victima unor atacuri comise de gruparea jihadistă Boko Haram.

Conform Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), regiunea menţionată găzduieşte în prezent aproape 120.000 de refugiaţi şi 109.000 de strămutaţi din Niger.

În restul ţării, alte inundaţii grave au făcut 57 de victime, iar peste 130.000 de persoane au fost strămutate din iunie până în septembrie, potrivit unui bilanţ guvernamental.

Niger, un stat sahelian foarte secetos, se confruntă de câţiva ani cu numeroase inundaţii, care s-au produs inclusiv în zone deşertice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii niger