x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofă pentru spionajul american: reţele CIA din Iran şi Liban anihilate dintr-o lovitură!

Catastrofă pentru spionajul american: reţele CIA din Iran şi Liban anihilate dintr-o lovitură!

22 Noi 2011   •   12:58
Catastrofă pentru spionajul american: reţele CIA din Iran şi Liban anihilate dintr-o lovitură!

ABCnews a obtinut confirmarea unei informatii atat de uluitoare, incat foarte putini i-au dat crezare atunci cand ea a fost difuzata de Iran si Liban: doua retele CIA, formate din zeci de spioni, au fost anihilate, din cate o singura lovitura, de gruparea Hezbollah (in Liban), respectiv de contraspionajul iranian.

Oficiali CIA, actuali sau fosti agenti de spionaj in Orientul Mijlociu, considera ca e foarte probabil ca agentii demascati si capturati in Iran si Liban sa fi fost executati.

Fostii agenti CIA sustin ca agentia 'si-a iesit din mana' in ultimii ani si agentii actuali au tendinta de a fi mai putin precauti, iar lovitura de proportii din Iran si Libia este o consecinta a acestei atitudini.

Oficialii CIA in functie dau vina exclusiv pe ghinion.

Daca informatiile obtinute de ABCnews sunt corecte, este limpede ca agentii pensionati au dreptate.

In cazul retelei CIA din Liban, informatiile spun ca agentii se intalneau de fiecare data, in aceeasi locatie, care pare sa fi fost o pizzerie. A fost relativ simplu pentru doi agenti dubli ai Hezbollah sa se infiltreze in reteaua americana, iar de aici la lovitura decisiva a fost doar un pas, trecut cu brio de reteaua terorista libaneza. Au fost anihilati inclusiv doi agenti dubli CIA, care reusisera sa se pozitioneze in varful ierarhiei Hezbollah. ABCnews considera ca intreaga retea de spionaj a CIA din Liban ar putea fi compromisa, pentru o lunga perioada de timp.

Contraspionajul iranian a reusit o lovitura spectaculoasa, penetrand sistemul de comunicatii prin internet al ofiterilor si agentilor CIA, fapt care a permis devoalarea miscarilor spionilor si 'saltarea' acestora ca din oala.

×