x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cateva dintre cele mai luxoase inchisori din lume!

Cateva dintre cele mai luxoase inchisori din lume!

06 Mai 2018   •   17:02
Cateva dintre cele mai luxoase inchisori din lume!

Bilibid (Filipine)

Ca si in libertate, viata dupa gratii nu este pentru toti la fel de grea. O operatiune a politiei filipineze a condus la o descoperire care a uluit o tara intreaga, mai putin pe traficantii de droguri si coruptii care ocupa celulele VIP din inchisoare Bilibid. In camerele lor s-au gasit droguri, televizoare cu plasma de ultima generatie, aparatura tehnica performanta, multe alte obiecte care nu aveau ce cauta acolo. In plus, detinutii se puteau relaxa in jacuzi sau puteau urma, in sali special amenajate si dotate corespunzator, cursuri de terapie prin arta.

Unul dintre detinuti a devenit, dupa gratii, o adevarata vedeta a muzicii internationale. In libertate, Herbert Colanggo a jefuit banci. Ajungand dupa gratii, el a vandut prin intermediul iTunes aproape 15.000 de albume sub pseudonimul "Regele infractorilor".

Cordillera (Chile)

Pe timpul lui Augusto Pinochet, inchisoarea "Cordillera" nu era doar un loc unde oamenii simpli erau ucisi si torturati. Pentru "oaspetii" cu statut special au fost create conditii speciale. Casute separate in loc de celula, destul de spatioase si elegante, dotate cu televiziune prin satelit, bai individuale, camere luminoase, etc. Mai trebuie adaugate teren de tenis, perimetru pentru gratar, piscina, ba chiar antrenor special.

Opinia publica a aflat insa si s-a revoltat. Indignarea a atins cote uriase dupa ce s-a aflat a un fost ofiter al serviciului national de spionaj, acuzat de crime impotriva umanitatii, a incercat sa organizeze o petrecre chiar in interiorul inchisorii. In aceste condtii, presedintele Chile a decis demolarea cladirii. 

Takumbu (Paraguai)

In numeroase tari, baronii drogurilor isi pot permite conditii speciale de detentie. Unul dintre urmasii unui mare traficant columbian a fost inchis la Takumbu pana de curand.

Dar "celula" lui putea fi comparata cu un apartament dintr-un hotel de lux. In timpul unui control, politistii au descoperit un dormitor elegant, o bucatarie dotata cu tot ce trebuie si un sistem audio-tv, cu o impresionanta colectie de DVD-uri.

 

 

 

 

×