x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cauza morţii lui Armstrong: complicaţii în timpul unor proceduri cardiovasculare. Citeşte comunicatul familiei astronautului

Cauza morţii lui Armstrong: complicaţii în timpul unor proceduri cardiovasculare. Citeşte comunicatul familiei astronautului

26 Aug 2012   •   09:27
Cauza morţii lui Armstrong: complicaţii în timpul unor proceduri cardiovasculare. Citeşte comunicatul familiei astronautului

Familia lui Neil Armstrong, care a murit la varsta de 82 de ani, a remis un comunicat de presa in care dezvaluie ca astronautul a "incetat din viata in urma unor complicatii aparute in timpul unor proceduri cardiovasculare".

"Cu durere in suflet, anuntam ca Neil Armstrong a incetat din viata in urma unor complicatii aparute in timpul unor proceduri cardiovasculare. Neil a fost un sot, tata, bunic, frate si prieten iubitor.

Totodata, Neil Armstrong a fost un erou american sovaielnic care a considerat toata viata ca a facut pur si simplu ceea ce ii cerea meseria. A slujit natiunea americana cu mandrie, in calitate de pilot de razboi, pilot de teste si astonaut. De asemenea, s-a bucurat de succes in Ohio-ul sau natal, in afaceri si mediul academic, si a devenit un lider al comunitatii din Cincinnati.

A ramas toata viata un sustinator al aviatiei si al explorarilor si nu si-a pierdut niciodata pasiunea copilareasca pentru aceste domenii", se arata in comunicat, anunta nasa.gov.

Potrivit membrilor familiei, Neil Armstrong "a pretuit foarte mult viata sa intima, a apreciat intotdeauna faptele si vorbele de bine ale oamenilor din toata lumea".

"Cu toate ca suferim in urma pierderii unui om foarte bun, ii celebram totodata viata sa remarcabila si speram ca va servi drept exemplu pentru oamenii din toata lumea: sa munceasca din greu pentru a-si atinge visurile, sa fie dispusi sa-si exploreze si sa-si atinga limitele si sa slujeasca cu altruism cauze mai mari decat ei.

Pentru cei care vor sa-l cinsteasca pe Neil, avem o singura rugaminte. Onorati-i exemplul de realizari si modestie, iar data viitoare cand va plimbati afara intr-o noapte cu cer senin, iar Luna va zambeste de sus, ganditi-va la Neil Armstrong si faceti-i cu ochiul", se mai arata in comunicat.



×