x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cauzele tragediei feroviare de la Santiago de Compostela: viteza excesivă şi neatenţia mecanicului (VIDEO)

Cauzele tragediei feroviare de la Santiago de Compostela: viteza excesivă şi neatenţia mecanicului (VIDEO)

04 Iun 2014   •   14:40
Cauzele tragediei feroviare de la Santiago de Compostela: viteza excesivă şi neatenţia mecanicului (VIDEO)

Comisia pentru investigarea accidentelor feroviare a decis că deraierea trenului care se îndrepta spre Santiago de Compostela în 24 iulie 2013, soldată cu 80 de morţi şi 147 de răniţi, a fost provocată de viteza excesivă şi neatenţia mecanicului de locomotivă.

Potrivit documentului, trenul circula cu 179 de kilometri la oră într-o curbă unde viteza maximă acceptată era de 80 km/h. Mecanicul nu a respectat indicaţiile primite şi nici cadrul vitezelor permise, se arată în raportul citat de presa iberică.

În plus, documentul mai arată şi că mecanicul a fost sunat din centrală şi a avut o conversaţie telefonică care a durat aproximativ 100 de secunde, a fost excesivă şi ineficientă, astfel că acesta nu a apucat să frâneze aşa cum trebuia, pentru a reduce viteza înainte de intrarea în curba în care a avut loc accidentul. Pe durata apelului, trenul a parcurs aproape 6 kilometri în care mecanicul nu şi-a putut îndeplini sarcinile normale de conducere a trenului.

×