x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CAZ INCREDIBIL într-un spital din SUA, medicii nu au nicio explicaţie. O fetiţă din California s-a născut fără sânge! (VIDEO)

CAZ INCREDIBIL într-un spital din SUA, medicii nu au nicio explicaţie. O fetiţă din California s-a născut fără sânge! (VIDEO)

07 Ian 2015   •   00:21
CAZ INCREDIBIL într-un spital din SUA, medicii nu au nicio explicaţie. O fetiţă din California s-a născut fără sânge! (VIDEO)

I se mai spune "bebeluşul fantomă". Părinţii micuţei Hope Suarez au crezut că trebuie să-şi ia adio de la micuţă, la doar câteva ore de la naştere. Hope s-a născut cu un nivel al hemoglobinei atât de scăzut, încât medicii au spus că fetiţa s-a născut, practic, fără sânge, scrie The Examiner. În mod miraculos, însă, copilul a supravieţuit şi are acum şase săptămâni.

Tatăl fetiţei nu va uita niciodată primele momente de după naşterea lui Hope, atunci când medicii au înţepat piciorul fiicei sale pentru a-i recolta puţin sânge.

"Plângea, iar medicii ne-au adus-o. Era palidă. Ştiam că ceva nu este în regulă în momentul în care au înţepat-o şi nu a ieşit nicio picătură de sânge", povesteşte tatăl fetiţei.

Hope a suferit o hemoragie cu câteva ore înainte să se nască, aproape tot sângele ieşindu-i din corp. Un copil pierde în general 2% din sânge când vine pe lume, dar Hope îl pierduse aproape pe tot (peste 80%). Nivelul normal de hemoglobină, proteina care transportă oxigenul la globulele roşii, este de 18, dar Hope avea la naştere 3. Plasma din venele ei, în cantitate prea mică, nu putea fi considerată sânge din punct de vedere medical.

"Era foarte palidă, era chiar albă", a spus dr Marielle Nguyen de la secţia de neonatologie a Centrului medical din Irvine (California, SUA), unde s-a născut fetiţa. Medicii nu ştiu ce a produs hemoragia înaintea naşterii, ruptura placentei datorându-se în general unui accident de maşină sau unei căzături violente. În cazul lui Hope nu s-a întâmplat nimic de acest fel. După ruperea placentei, bebeluşul se naşte de obicei mort.

În 2012, The Telegraph anunţa un caz similar: micuţa Olivia se născuse fără sânge, în mod normal avea doar câteva ore de trăit, însă a supravieţuit şi ea în mod miraculos.

×