x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz șocant. Un bărbat ar putea sta 15 ani în închisoare după ce a salvat doi copii sechestrați de un pedofil

Caz șocant. Un bărbat ar putea sta 15 ani în închisoare după ce a salvat doi copii sechestrați de un pedofil

06 Feb 2020   •   14:13
Caz șocant. Un bărbat ar putea sta 15 ani în închisoare după ce a salvat doi copii sechestrați de un pedofil

Un bărbat a fost arestat pentru că a bătut un pedofil, după ce înainte salvase doi copii din mâinile acestuia. Pedofilul se numește Vladimir Zaitsev, avea 54 de ani și a decedat în urma loviturilor, relatează mirror.uk.

Vladimir Sankin este mecanic auto, are 33 de ani și locuiește în orașul Ufa din Rusia. El a eliberat un adolescent care fusese sechestrat de pedofil, după care l-a bătut acesta cu un ciomag. Salvatorul ar putea sta 15 ani de închisoare pentru uciderea lui Zaitsev.

În timp  ce Sankin lucra în atelierul său, un adolescent l-a rugat să-l ajute să-și elibereze prietenul închis în apartamentul pedofilului. Băiatul era foarte agitat, iar mecanicul a alergat cu acesta spre locuința agresorului unde l-a auzit pe celălalt copil plângând. A spart ușa și l-a eliberat pe puștiul de 14 ani, care i-a spus că barbatul din casă i-a cerut să se dezbrace, amenințându-l că îl ucide cu toporul dacă nu face ce-i spune, după cum a povestit Sankin anchetatorilor.

După eliberarea băiatului, mecanicul a chemat poliția și între timp l-a scos pe Zaistev afară și la bătut cu un ciomag. În urma rănilor, pedofilul, eliberat recent din închisoare după o condamnare pentru atacuri sexuale asupra minorilor, a murit.

Sankin a fost arestat pentru "cauzarea intenționată de vătămări corporale grave care au provocat decesul victimei".

Un videoclip îl arată pe acesta ieșind dintr-o cușcă în sala de judecată și luându-și soția în brațe, în timp ce persoanele prezente îl aplaudă. El este arestat la domiciliu pe timpul desfășurării procesului. 

Pedofilul îi întâlnise pe adolescenți în fața casei sale, unde încercau să se încălzească, după ce se jucaseră câteva ore în zăpadă. Acesta i-a invitat pe băieți în locuința sa pentru a-și usca hainele ude. Ajunși înăuntru, Zaitsev i-a pus să se dezbrace și a început să-i hărțuiască. Unul dintre copii a reușit să scape și i-a cerut mecanicului auto să-l ajute. „Nu mă așteptam să moară. Am salvat doi copii din mâinile lui", a declarat salvatorul.

Zeci de mii de persoane au semnat o petiție prin care solicită eliberarea lui Sankin, pe care îl consideră un erou. Petiția susține că pedofilul a murit după ce s-a lovit la cap când a căzut, în timpul luptei cu Sankin.

„Este un tip bun dar și-a plătit bunătatea cu libertatea", a spus Roman, un prieten al salvatorului. 

„Sunt în totalitate de partea lui pentru că nimeni nu a ieșit să-i ajute pe băieți și nu se știe ce s-ar fi întâmplat dacă el ar fi închis ochii”, a declarat Polina Naumova, soția lui Sankin.

 

 

 

×
Subiecte în articol: pedofil Rusia