x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz şocant! Un motan din Marea Britanie dispărut de acasă a fost găsit după... 15 ani

Caz şocant! Un motan din Marea Britanie dispărut de acasă a fost găsit după... 15 ani

09 Ian 2018   •   15:17
Caz şocant! Un motan din Marea Britanie dispărut de acasă a fost găsit după... 15 ani

Membrii unei familii din Marea Britanie au rămas şocaţi după ce motanul lor, care dispăruse de acasă, a fost găsit după 15 ani, relatează The Telegraph luni. 

Originar din Cornwall, motanul Winston a dispărut de acasă în 2002 după ce proprietara sa, Janet Barnes, s-a mutat împreună cu noul său soţ, Peter. 

Winston obişnuia deseori să iasă afară singur, însă cuplul a bănuit că mutarea a fost cauza dispariţiei felinei.

''Sincer să fiu, este pur şi simplu incredibil. Este cu adevărat minunat să-l avem din nou'', a declarat Peter Barnes. 

''Nu avem nicio idee unde a fost în toţi aceşti ani, e posibil să fi trăit cu altcineva, însă când a fost găsit împleticindu-se pe drum era extrem de fragil'', a adăugat acesta. 

Motanul a dispărut la circa şase-opt săptămâni după mutarea lui Janet Barnes. La acea vreme în gospodăria cuplului trăiau câini şi adolescenţi, care ar fi putut fi prea deranjanţi pentru Winston. 

Winston a fost găsit în Launceston de clienţi ai Castle Veterinary Group şi în prezent se recuperează alături de un câine salvat recent de familie. 

Motanul, despre care se bănuieşte că ar avea în prezent 17 ani, a fost predat unui medic veterinar pentru verificarea microcipului şi identificarea proprietarilor săi. 

''Din fericire, Winston are un microcip aşa că a putut fi făcută conexiunea cu noi. Sunt convins că microcipul i-a salvat viaţa. Fără el, în starea asta şi la vârsta lui cred că ar fi fost eutanasiat", a adăugat Peter Barnes. 

''Primim în mod regulat câini şi pisici care au fost separaţi de proprietarii lor, însă niciunul care a dispărut atât de mult timp ca Winston'', a declarat Steve Cox, director al Castle Veterinary Group. 

''Nu ne dăm seama cum a reuşit să facă această călătorie epică din St. Austell în Launceston. Îi sfătuim pe toţi proprietarii de animale să le microcipeze; este (o procedură) necostisitoare şi nedureroasă şi poate ajuta la regăsirea animalului de companie pierdut'', a adăugat Cox. 

Localităţile britanice St. Austell şi Launceston sunt situate la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri, conform britishdistance.com.AGERPRES

×
Subiecte în articol: motan disparut găsit după 15 ani