x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CAZ UNIC ÎN LUME! Medicii italieni, ŞOCAŢI de ceea ce au văzut în radiografiile unui pacient. "N-am mai întânit aşa ceva!"

CAZ UNIC ÎN LUME! Medicii italieni, ŞOCAŢI de ceea ce au văzut în radiografiile unui pacient. "N-am mai întânit aşa ceva!"

09 Mai 2014   •   11:12
CAZ UNIC ÎN LUME! Medicii italieni, ŞOCAŢI de ceea ce au văzut în radiografiile unui pacient. "N-am mai întânit aşa ceva!"
Medicii unui spital din Italia au fost șocați de cazul unui motociclist italian în vârstă de 48 de ani, implicat într-un grav accident, scrie Daily Mail.

În urma impactului, bărbatul a fost transportat de urgență la spital. Medicii au încercat să-i asculte inima, însă au avut parte de un șoc: aceasta se deplasase în partea drepată a corpului!

În mod miraculos, a doua zi de la accident, inima a revenit în partea stângă a corpului. Testele ulterioare i-au uluit și mai tare pe medici. Inima bărbatului nu suferise niciun un fel de rană, toate arterele funcționând normal.

“Este o curiozitate anatomica foarte interesanta si cu totul neobisnuita. Nu am vazut niciodata ceva asemanator. Ceea ce face ca acest caz sa fie unic, este felul in care inima s-a deplasat atat de departe in cealalta directie, iar pacientul a continuat sa fie treaz si constient”, a declarat doctorul Gregory Fontana, de la Spitalul Lenox Hill, din New York, pentru Live Science.

Medicii au explicat că rana de la nivelul plămânilor a făcut ca presiunea aerului să crească în piept, ceea ce a dus la deplasarea inimii. Odată îndepărtată presiunea, inima a revenit în poziția originală.

×