x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caznele lui Pankratii

Caznele lui Pankratii

de Mihaela Matachita    |    06 Aug 2008   •   00:00

DIN CICLUL “A INNEBUNIT STARETUL”
Staretul manastirii Glojene din localitatea montana Stara Planina, din apropierea orasului bulgar Teteven, calugarul Pankratii, a fost acuzat de incendierea unei proprietati care nu-i apartinea si de huliganism, dupa ce a dat foc manastirii de doua ori in sase ore.



DIN CICLUL “A ÎNNEBUNIT STAREŢUL”
Stareţul mănăstirii Glojene din localitatea montană Stara Planina, din apropierea oraşului bulgar Teteven, călugărul Pankratii, a fost acuzat de incendierea unei proprietăţi care nu-i aparţinea şi de huliganism, după ce a dat foc mănăstirii de două ori în şase ore.

FLĂCĂRILE IADULUI.
Potrivit agenţiei de presă Focus, “caznele” au început la 20 de minute după miezul nopţii, pe 3 august, cînd poliţia a primit un pont conform căruia liniştea mănăstirii ar fi fost tulburată de un incendiu izbucnit în sfîntul locaş. Ajunşi acolo, poliţiştii au aflat că stareţul, în vărstă de 50 de ani, avusese un conflict cu un grup de vizitatori şi, ispitit de Aghiuţă, a dat foc la clădire. Cum parcă nu era de ajuns, Sfinţia Sa a tras şi un foc de armă. Apoi, neaşteptînd să i se întindă şi obrazul celălalt, a fugit cu maşina într-un sat din apropiere. Aici, şi-a incendiat maşina, iar o dată cu ea şi pe cei vreo 70 de “cai ai Apocalipsei”. Abandonînd-o ca pe un lucru necurat ce era, aceasta s-a făcut scrum ca arsă de focurile Gheenei. Dar fiii lui “Al iaca cui” tot nu i-au dat pace şi astfel, Pankratii s-a întors la mănăstire în jurul orei 6:00 dimineaţa, dîndu-i foc din nou.

Poliţia l-a readus pe Pămînt, reţinîndu-l 72 de ore. Din telegrama de presă nu rezultă ce pedeapsă penală riscă infractorul, nici cîte sute de mătănii şi zile de post negru îi pot da ierarhii bisericeşti bietului Pankratii şi nici dacă sătenii îl vor numi de acum încolo Pramatii.

×
Subiecte în articol: externe