x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Suspectul vrea imunitate pentru a spune ceea ce ştie

Cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Suspectul vrea imunitate pentru a spune ceea ce ştie

23 Noi 2019   •   17:28
Cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Suspectul vrea imunitate pentru a spune ceea ce ştie
Sursa foto: Continentaleurope

Principalul suspect în ancheta asupra asasinării jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia a cerut să i se asigure imunitatea în schimbul informaţiilor despre ceea ce el ştie în acest caz, au declarat sâmbătă surse apropiate dosarului pentru AFP.

Yorgen Fenech a cerut să beneficieze de imunitate judiciară sâmbătă, în timp ce poliţia malteză continua să-l interogheze la sediul său despre presupusa lui implicare în asasinat.

Potrivit unor surse poliţieneşti, omul de afaceri s-a plâns de dureri şi a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri. Starea sănătăţii sale nu a fost făcută publică pentru moment.

Presupusul intermediar la originea arestării sale, un şofer de taxi şi cămătar de 41 de ani, identificat ca Melvin Theuma, a fost de asemenea spitalizat vineri după ce se plânsese de dureri. El a fost transportat la spital, dar eliberat după câteva ore şi readus la sediul poliţiei pentru a fi interogat.

Suspectul, Yorgen Fenech a fost arestat miercuri pe iahtul său în timp ce încerca să fugă din arhipelagul mediteranean.

El este considerat oficial drept o persoană care dispune de informaţii despre dosar, chiar dacă unele media şi familia jurnalistei îl prezintă ca pe un posibil comanditar al omorului.

Acesta cere în prezent imunitate judiciară sau o formă de aranjament pentru a spune poliţiei ceea ce ştie despre asasinatul în care ar putea să fie implicate şi alte persoane.

Decizia de a accepta sau nu cererea îi aparţine premierului maltez Joseph Muscat. Acesta i-a garantat deja imunitatea lui Melvin Theuma în schimbul unor informaţii verificate despre asasinat.

Până în prezent, informaţiile furnizate i-au satisfăcut pe anchetatori, au declarat pentru AFP aceleaşi surse.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă în explozia maşinii sale sub care fusese plasată o bombă în 16 octombrie 2017. Ea dezvăluise unele dintre părţile dintre cele mai întunecate ale vieţii politice malteze, vizându-l în special pe premier, pe care îl acuzase că ar fi făcut din Malta o "insulă mafiotă".

AGERPRES

×