x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Cambridge Analytica a intrat in atentia FBI

Cazul Cambridge Analytica a intrat in atentia FBI

16 Mai 2018   •   07:01
Cazul Cambridge Analytica a intrat in atentia FBI

Departamentul american al Justiţiei şi Poliţia federală (FBI) efectuează o anchetă asupra societăţii britanice Cambridge Analytica (CA), aflată în centrul unui scandal legat de datele utilizatorilor Facebook, sustine cotidianul New York Times.

 

Potrivit publicatiei, au fost audiati deja mai mulţi potenţiali martori au fost audiaţi. CA este acuzată că a strans şi exploatat fără consimţământul lor datele personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Aceste informaţii ar fi fost folosite pentru elaborarea unui software care să permită influenţarea votului alegătorilor cu scopul de a cântări în campania prezidenţială americană din 2016, câştigată de Donald Trump.

Societatea a anunţat la începutul lunii că a demarat procedura de insolvabilitate şi a încetat "imediat toate operaţiunile sale", estimând că a fost "calomniată pentru activităţi (...) legale".

Potrivit New York Times, anchetatorii americani caută să discute cu bănci care au avut legături cu firma britanică. Ancheta pare să se concentreze asupra finanţării CA şi întrebuinţării datelor personale ale utilizatorilor Facebook.

Unul dintre anchetatori este Brian Kidd, un responsabil din secţia Departamentului de Justiţie însărcinată cu frauda financiară. El este asistat de cel puţin un agent FBI care se ocupă de criminalitatea informatică. AGERPRES

×