x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul care a ÎNSPĂIMÂNTAT un oraş britanic: Ce s-a întâmplat cu un tânăr după ce a deschis "CUTIA PANDOREI" (VIDEO)

Cazul care a ÎNSPĂIMÂNTAT un oraş britanic: Ce s-a întâmplat cu un tânăr după ce a deschis "CUTIA PANDOREI" (VIDEO)

14 Noi 2013   •   09:45
Cazul care a ÎNSPĂIMÂNTAT un oraş britanic: Ce s-a întâmplat cu un tânăr după ce a deschis "CUTIA PANDOREI" (VIDEO)

Moartea unui bărbat este învăluită în mister, după ce inima acestuia s-a orpit imediat după ce a deschis o casetă din lemn pe care se afla inscripţionat "Cutia Pandorei", scrie The Telegraph.

Jason Airey, de 37 de ani, din Cumbria, nord-vestul Marii Brianii, a fost găsit inconştient de părinţii săi, lângă o cutie ciudată pe care scria "Cutia Pandorei", cu litere roşii. Medicii spun că tânărul a suferit un infarct. Testele efectuate la autopsie nu au putut stabili însă motivele pentru care inima i s-a oprit.

Potrivit anchetatorilor, în cutia găsită lângă bărbat se afla un pachet de cannabis nedeschis, însă în organismul bărbatului nu a fost găsită nicio urmă de droguri.

Moartea misterioasă a lui Jason a fost legată de localnicii din Carlisle de legenda mitologiei greceşti referitoare la Pandora.

Potrivit mitului grecesc, Pandora a fost cea dintai femeie din lume, creata de Hefaistos, la porunca lui Zeus. Fiecare zeu a inzestrat-o cu felurite calitati:  Afrodita i-a dat frumusețea, Atena înțelepciunea, Apollo talentul muzical, Hermes puterea de convingere. De aici și numele său, Pandora însemnând în limba greacă cu toate darurile.

Într-un fals acces de bunătate, Zeus i-a oferit-o lui Prometeu pe Pandora drept soție și cutia (Cutia Pandorei) drept cadou. Simțind că la mijloc este un șiretlic, Prometeu a refuzat cadourile. Zeus s-a îndreptat apoi către Epimeteu, fratele lui Prometeu, care, subjugat de frumusețea Pandorei, a acceptat-o de soție. Împins de firea sa curioasă, Epimeteu a deschis cutia și astfel toate relele din interior au scăpat și s-au împrăștiat pe pământ. Înfricoșat, s-a grăbit să închidă capacul, neobservând că singurul lucru care rămăsese pe fundul cutiei era Speranța.

×