x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul "chirurgului" Matteo Politi, relatat în presa italiană

Cazul "chirurgului" Matteo Politi, relatat în presa italiană

de Emil Neacşu    |    07 Feb 2019   •   12:42
Cazul "chirurgului" Matteo Politi, relatat în presa italiană

Matteo Politi, un veneţian de 39 de ani, s-a lăsat de şcoală după ce a terminat 8 clase, dar el a fost sigur că a câştigat mai mult din Universitatea Vieţii, scrie publicaţia italiană La Stampa despre cazul italianului care s-a dat drept chirurg. El era angajatul unei parcări, dar avea speranţe mai mari. Acum zece ani, el a încercat o păcăleală ca profesor, însă a eşuat repede din cauza lipsei de pregătire, care a devenit evidentă după câtva săptămâni. În acel moment, el a decis să se orienteze spre medicină, după ce şi-a schimbat numele cu cel al unui cardiolog anonim din Verona. El şi-a făcut un card fals şi chiar a reuşit să facă câteva servicii de gardă în mai multe clinici din Italia, în regiunile Veneto şi Lombardia. Deşi a făcut câteva cusături post-operatorii, unii pacienţi şi-au dat seama că este ceva ciudat, iar aşa.zisul medic a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru folosirea de identitate falsă şi folosirea ilegală a profesiei de medic. 

După aceea, a părut că Matteo Politi a dispărut, mai scrie La Stampa. Însă el s-a dus în România, cu un nume nou - Matthew Mode - împrumutat de data aceasta de la un medic britanic - şi a trecut la chirurgie plastică.

Publicaţia italiană mai scrie că pretinsul doctor nu ştia să se spele corect pe mâni înainte de operaţii şi nici măcar nu ştia să îşi pună mănuşile chirurgicale. 

 

×
Subiecte în articol: matteo politi