x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Giuleşti s-a întâmplat şi în Irak! Un incendiu într-o maternitate din Bagdad a ucis cel puţin 20 de nou-născuţi

Cazul Giuleşti s-a întâmplat şi în Irak! Un incendiu într-o maternitate din Bagdad a ucis cel puţin 20 de nou-născuţi

10 Aug 2016   •   12:01
Cazul Giuleşti s-a întâmplat şi în Irak! Un incendiu într-o maternitate din Bagdad a ucis cel puţin 20 de nou-născuţi
Sursa foto: pixabay.com

Cel puţin 20 de nou-născuţi au murit miercuri dimineaţă într-un spital din Bagdad din cauza unui incendiu, a anunţat o sursă din poliţia irakiană, potrivit Xinhua.


Incidentul a avut loc în zori, când un incendiu a izbucnit în maternitatea spitalului Yarmouk, din vestul capitalei irakiene.

''Copiii au murit în special din cauza sufocării cu fumul gros care s-a împrăştiat în secţie'', a declarat pentru Xinhua o sursă spitalicească irakiană, sub acoperirea anonimatului.

O anchetă a fost declanşată pentru elucidarea circumstanţelor acestui incident, dar concluziile iniţiale indică faptul că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric. (AGERPRES)

Tot un scurtcircuit electric a declanşat şi tragedia din România, în data de 16 august 2010, doar numărul victimelor fiind mai mic.

Atunci, incendiul izbucnit, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, a ucis şase bebeluși și a rănit grav alţi cinci.

Maternitatea Giuleşti, 16 august 2010

×