x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Griveaux: Ministrul sănătăţii, candidat pentru primăria Parisului

Cazul Griveaux: Ministrul sănătăţii, candidat pentru primăria Parisului

16 Feb 2020   •   21:02
Cazul Griveaux: Ministrul sănătăţii, candidat pentru primăria Parisului

Partidul preşedintelui francez şi aliaţii săi centrişti au găsit duminică în persoana ministrului sănătăţii, Agnes Buzyn, un succesor lui Benjamin Griveaux, candidatul lui Emmanuel Macron pentru postul de primar al Parisului, scos din cursa electorală după difuzarea unei înregistrări video din viaţa sa intimă, informează AFP.

"Merg acolo pentru a câştiga", a declarat titulara de la Sănătate, în timp ce Griveaux nu ajungea decât în poziţia a treia în sondaje, după primarul socialist aflat la final de mandat, Anne Hidalgo, şi Rachida Dati, din partidul de dreapta Republicanii.

În consecinţă, ministrul, membră a partidului prezidenţial Republica în marş (La République en Marche /LREM/), va părăsi guvernul.

În acelaşi timp, artistul rus Piotr Pavlenski şi prietena sa Alexandra de Taddeo au fost plasaţi în arest preventiv pentru "atingere adusă intimităţii vieţii private" şi"difuzarea fără acordul persoanei a unor imagini cu caracter sexual" în cadrul anchetei deschise sâmbătă în urma unei plângeri depuse de Benjamin Griveaux, s-a aflat duminică de la parchetul capitalei franceze.

Aceasta după ce o înregistrare video cu caracter sexual a fost difuzată pe larg de reţelele de socializare, determinându-l să abandoneze cursa electorală. AGERPRES

×