x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal: Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani şi închide consulatul SUA la Sankt Petersburg

Cazul Skripal: Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani şi închide consulatul SUA la Sankt Petersburg

29 Mar 2018   •   21:40
Cazul Skripal: Rusia expulzează 60 de diplomaţi americani şi închide consulatul SUA la Sankt Petersburg

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Huntsman, pentru a-i comunica măsurile de represalii la decizia ţării sale de a expulza diplomaţi ruşi în cazul otrăvirii spionului dublu Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, transmite agenţia EFE. 

" Literalmente, în acest moment, ambasadorul SUA a fost chemat la Ministerul de Externe, unde este informat cu privire la conţinutul măsurilor de răspuns împotriva Statelor Unite", a spus şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă. 

Rusia a decis expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea consulatului SUA la Sankt Petersburg, a anunţat joi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de AFP. 

Decizia Rusiei este un răspuns dat măsurilor similare pe care Washingtonul le-a luat împotriva Moscovei într-un gest de solidaritate manifestat de SUA faţă de Marea Britanie în urma otrăvirii unui fost agent rus şi a fiicei sale în această ţară. 

SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi au dispus închiderea consulatului Rusiei de la Seattle.AGERPRES

×