x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal: Rușii contraatacă

Cazul Skripal: Rușii contraatacă

11 Apr 2018   •   14:35
Cazul Skripal: Rușii contraatacă

Ambasada Rusiei la Londra a anunţat, marţi, că orice eventuală transferare secretă a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, otrăviţi în Marea Britanie la 4 martie, va fi considerată drept răpire a unor cetăţeni ruşi, informează Reuters.

Dacă cei doi vor fi mutaţi în secret într-un alt loc, se va pierde ocazia de a afla versiunea lor asupra evenimentelor (de la 4 martie), a precizat reprezentanţa diplomatică rusă de la Londra. Iulia Skripal a părăsit luni spitalul în care era îngrijită. Potrivit BBC, Iulia Skripal (33 de ani) a fost dusă într-un loc sigur, în timp ce tatăl său este în continuare spitalizat. Serghei şi Iulia Skripal, care locuiau în Marea Britanie, au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra a acuzat deschis Rusia de implicare în acest caz şi a anunţat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic. În urmă cu două săptămâni, Ministerul rus de Externe a anunţat că Marea Britanie trebuie să-şi reducă în termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai ambasadei şi consulatelor sale în Rusia până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus din Marea Britanie.

Săptămâna trecută, medicii spitalului unde erau internați Serghei şi Iulia Skripal au anunţat că starea de sănătate a celor doi pacienți se ameliorează „rapid”.

 

 

×
Subiecte în articol: cazul skripal